13 C
București
miercuri, 24 aprilie, 2024

-

‹ adv ›
HomepageȘtiri AgricolePreşedinţia belgiană a UE anunţă un acord cu privire la importurile de...

Preşedinţia belgiană a UE anunţă un acord cu privire la importurile de produse agricole ucrainene

Ambasadorii statelor membre UE au ajuns miercuri seară la un acord care vizează prelungirea importurilor, scutite de tarife vamale, de produse agricole ucrainene, cu o „abordare echilibrată între sprijinul pentru Ucraina şi protejarea pieţelor agricole din UE”, a anunţat preşedinţia belgiană a UE, transmite Reuters.

Acest acord urmează să meargă spre Parlamentul European pentru aprobare, în ideea de a se „ajunge rapid la un acord”, a informat preşedinţia belgiană a UE într-o postare pe platforma de social media X.

Săptămâna trecută, UE a ajuns la un acord provizoriu care acordă producătorilor ucraineni de alimente acces fără taxe vamale pe pieţe din UE, până în luna iunie 2025, însă cu noi limite la importurile de cereale.

Cu toate acestea, Franţa şi Polonia au apreciat că aceste restricţii sunt insuficiente şi au făcut un apel pentru noi restricţii, în ideea de a evita ceea ce Franţa şi Polonia au catalogat drept destabilizarea pieţelor agricole din UE.

Un diplomat UE din apropierea discuţiilor a declarat pentru Reuters că noul acord anunţat de preşedinţia belgiană este similar cu cel provizoriu de săptămâna trecută însă a fost modificată perioada de referinţă care este utilizată pentru a decide când se aplică o frână de urgenţă prin introducerea de tarife vamale la unele produse.

Acordul iniţial stipula că tarifele vor intra în vigoare la carne de pasăre, ouă, zahăr, ovăz, porumb, crupe şi miere, dacă importurile vor depăşi valorile medii din 2022 şi 2023.

Noul compromis extinde perioada de referinţă pentru a include şi al doilea semestru din 2021, a precizat diplomatul citat de Reuters. Acesta a adăugat însă că nu au fost adăugate noi produse pe lista celor care sunt vizate de frâna de urgenţă.

Citește mai multe știri agricole accesând acest link.

‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

Dr Green angajează reprezentant vânzări în România

Dr Green, producător polonez de fertilizanți foliari și tratamente...
‹ adv ›

Județul Timiș – unul dintre cele mai puternice hub-uri agricole regionale

Vestul ţării câștigă tot mai mult teren în planurile de investiții, iar județul Timiș este unul dintre orașele cheie...

Timiş: 23 tone de îngrăşământ chimic păstrat necorespunzător, găsite de poliţişti la firme agricole

O cantitate de 23 tone de îngrăşământ chimic cu azot şi produse pentru protecţia plantelor, păstrate necorespunzător sau cu...
‹ adv ›
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole