16 C
București
miercuri, 27 martie, 2024

-

HomepageAdvCele mai eficiente soluții de combatere a buruienilor în postemergență la cultura...

Cele mai eficiente soluții de combatere a buruienilor în postemergență la cultura porumbului

Așa cum am văzut în ultimii ani, condițiile climatice din primăvară sunt din ce în ce mai provocatoare pentru fermieri în ceea ce privește combaterea buruienilor din cultura porumbului.

Avantajele erbicidării în postemergență au un aport important în alegerea erbicidului. De asemenea, spectrul de buruieni și dominanța acestora sunt aspecte foarte importante atunci când ne gândim care sunt posibilitățile de combatere a buruienilor.

Posibilitatea de a nu depinde de precipitații, posibilitatea de a vedea buruienile care trebuie combătute și pretabilitatea față de toate tipurile de lucrări ale solului, sunt doar câteva dintre cele mai importante avantaje ale aplicării erbicidării în postemergență la cultura porumbului.

Compania Corteva Agriscience deține un portofoliu complet în combaterea buruienilor în postemergență, când plantele de porumb și buruienile sunt răsărite, începând de la faza de 2 frunze a culturii porumbului și până la faza de 9 frunze:

  • erbicide care controlează buruienile monocotiledonate anuale și perene și dicotiledonate anuale: Principal® (42.9% nicosulfuron + 10.7% rimsulfuron);
  •  erbicide complete care controlează buruienile monocotiledonate anuale și perene și dicotiledonate anuale și perene: Principal® Plus (9.2% nicosulfuron + 55% dicamba + 2.3% rimsulfuron), Principal® Forte (6.25% nicosulfuron, 3.13 % rimsulfuron, 51.04 % dicamba, 3.13% isoxadifen-etil).
  • erbicide care controlează buruienile dicotiledonate anuale și perene: Mustang™ (6.25 g/l florasulam + 300 g/l acid 2,4-D EHE)

Din punct de vedere al perioadei de aplicare a erbicidelor destinate combaterii buruienilor din cultura de porumb din portofoliul CORTEVA, aceste pot fi clasificate astfel:

  • erbicide cu aplicare în postemergență, stadiul de 4-6 frunze ale culturii porumbului – Principal® Forte, Principal®, Mustang și Principal® Plus
  • erbicide cu aplicare în postemergență târzie, stadiul de 6-8 frunze ale culturii porumbului –Principal®

Erbicide, precum Principal® Forte – Tehnologia completă împotriva buruienilor și Principal® Plus – Soluția “totală” în combaterea buruienilor graminee și cu frunză lată – au un spectru complet de combatere a buruienilor monocotiledonate și dicotiledonate, inclusiv a buruienilor problemă precum: costrei, mohor, pir, pălămidă, volbură și samulastră de floarea soarelui. 

Anul trecut, compania Corteva a lansat erbicidul Principal® Forte destinat combaterii în postemergență a buruienilor atât monocotiledonate cât și dicotiledonate din cultura porumbului.

Noutatea și caracteristicile principale ale acestui nou erbicid sunt următoarele:

  • tehnologia Safener încorporată în formularea produsului
  • fereastră mai mare de aplicare a produsului
  • combinație unică de substanțe active.

Erbicidele din portofoliul CORTEVA destinate combaterii buruienilor din cultura porumbului cu aplicare în postemergență se pretează foarte bine în contextul agriculturii digitale, prin aplicarea localizată și particularizată a produselor doar acolo unde buruienile sunt prezente.

Utilizați cu încredere produsele companiei Corteva ce se pot aplica în postemergență pentru combaterea buruienilor din cultura porumbului!

Autor: Alexandra Maria Petcuci, Category Marketing Manager Erbicide – România & Moldova.

Corteva Agriscience
Corteva Agrisciencehttps://www.corteva.ro
Corteva Agriscience oferă fermierilor din întreaga lume cel mai complet portofoliu de produse agricole din industrie.

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

Ziua Mondială a Apei: Practicile sustenabile în agricultură facilitează managementul strategic al resurselor de apă

Odată cu evoluția schimbărilor climatice, fermierii sunt tot mai...

Aplatizor de cereale – transformă boabele în fulgi pentru alimentația animalelor

În industria agricolă modernă, găsirea modalităților eficiente de producție a hranei pentru animale este esențială pentru succesul fermelor. În...

Bayer anunță un parteneriat cu Trinity Agtech pentru monitorizarea carbonului în ferme

Bayer a anunțat, astăzi, un parteneriat cu compania cu sediul în Regatul Unit, Trinity Agtech. În cadrul eforturilor Bayer...

Ce urmează pe piața cerealelor? O privire într-un glob de cristal la EuroGrain Exchange 2024

Cel mai important summit al primăverii dedicat afacerilor cu cereale, ce se va desfășura pentru al doilea an în...
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole