11.1 C
București
luni, 25 martie, 2024

-

‹ adv ›
HomepageȘtiri AgricoleSoluții digitale în agricultura inteligentă - workshop organizat de USV Iași

Soluții digitale în agricultura inteligentă – workshop organizat de USV Iași

Universitatea de Științele Vieții „Ion Ionescu de la Brad” din Iași (USV) anunță organizarea workshop-ului cu titlul „Soluții digitale în agricultura inteligentă”, adresat studenților și cadrelor didactice.

Bogdan Aancuței și Teofil Dascălu sunt invitații și principalii speakeri ai evenimentului de mâine, 26 martie 2024, care este programat a începere la ora 10:00, în Amfiteatrul A4, situat în clădirea principală a USV Iași.

Teofil Dascălu, CEO și fondatorul Frizon Group, este unul dintre pionierii digitalizării în acest domeniu. Absolvent al USV Iași, Teofil Dascălu deține una dintre cele mai tehnologizate ferme din România.

Participanții la workshop vor avea  oportunitatea de a afla despre digitalizarea agriculturii și alte teme de actualitate în privința soluțiilor inteligente de irigații, Bogdan Aancuței fiind reprezentantul NETAFIM, lider mondial în soluții inteligente de irigare, care prezintă producătorilor din întreaga lume cea mai complexă ofertă de sisteme de irigare din sectorul agriculturii.

Calitative, ușor de folosit și accesibile, soluțiile de irigare brevetate, se pliază pe toate tipurile de culturi, teren și climă.

Mai menționăm că, la Facultatea de Agricultură, în cadrul lucrărilor practice efectuate la disciplina Agricultură de Precizie, studenților le sunt prezentate cu precădere dronele folosite în activități de monitorizare, cartografiere sau de administrare a tratamentelor fitosanitare. 

‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

Aparat de anestezie veterinară, de ultimă generație achiziționat la USV Iași

Clinica de Chirurgie din cadrul Facultății de Medicină Veterinară...
‹ adv ›

Studenta Badoș Alexandra, desemnată Cel Mai Bun Viticultor din România – 2024

Consultantul Paul Huieț și studenta USAMV București Bardoș Alexandra sunt marii câștigători ai celei de-a doua ediții a concursului...

Daniel Theodor Cioată, horticultor: O fitofarmacie modernă va contribui la dezvoltarea sustenabilă a agriculturii

Daniel Theodor Cioată, un tânăr de 22 de ani, din Silistea-Todirești, județul Vaslui, proaspăt absolvent al Faculății de Horticultură...
‹ adv ›
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole