11.8 C
București
luni, 18 martie, 2024

-

‹ adv ›
HomepageȘtiri AgricoleRomsilva a anunțat că va regenera în acest an peste 12.000 de...

Romsilva a anunțat că va regenera în acest an peste 12.000 de hectare în fondul forestier de stat

Regia Națională a Pădurilor – Romsilva va planta circa 26 milioane de puieți forestieri și va regenera 12.087 hectare în fondul forestier proprietatea publică a statului în cele două campanii de împăduriri, de primăvară și de toamnă.

Din acestea, 8.102 hectare vor fi regenerate natural, iar alte 3.985 hectare vor fi regenerate artificial, prin lucrări de împăduriri.

De asemenea, în fondul forestier de stat se vor efectua lucrări de completări curente în plantații pe 2.381 hectare precum și lucrări de refacere a plantațiilor afectate de calamități pe alte 726 de hectare.

Bugetul alocat în acest an pentru efectuarea tuturor lucrărilor de împăduriri, completări în plantații, refaceri a plantațiilor calamitate, de întrețineri ale plantațiilor și a suprafețelor regenerate natural este de circa 296 milioane de lei.

În ultimii cinci ani, Regia Națională a Pădurilor – Romsilva a regenerat 72.330 hectare fond forestier proprietatea publică a statului, din care 48.604 hectare prin regenerări naturale și 23.726 hectare prin lucrări de împăduriri, pentru toate lucrările curente de regenerare, lucrări de împăduriri, refaceri și completări, fiind utilizați circa 132 milioane de puieți forestieri, produși în pepinierele silvice proprii.

Regia Națională a Pădurilor – Romsilva administrează 3,13 milioane hectare păduri proprietatea publică a statului, circa 48% din pădurile țării, și asigură servicii silvice pentru circa un milion hectare de păduri aflate în alte forme de proprietate.

Toate pădurile proprietatea publică a statului dețin certificarea managementului forestier în standard internațional. 

De asemenea, Regia Națională a Pădurilor – Romsilva administrează 22 de parcuri naționale și naturale, precum și 12 herghelii de stat. 

‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

Controale pe linie silvică simultan în judeţele Maramureş, Satu Mare şi Suceava

Poliţiştii Serviciului de Ordine Publică din cadrul Inspectoratului de...
‹ adv ›

Fechet: Amendamentele depuse la Legea pentru completarea Codului Silvic au fost adoptate de Parlament

Amendamentele depuse la Legea pentru completarea Codului Silvic au fost adoptate de Parlamentul României şi rezolvăm astfel o serie...

Sectorul silvic din România este blocat din cauza procedurilor birocratice şi anomaliilor legislative

Procedurile birocratice şi anomaliile legislative blochează sectorul silvic din România, acum în plină iarnă, când oamenii au nevoie de...
‹ adv ›
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole