16 C
București
luni, 8 aprilie, 2024

-

‹ adv ›
HomepageȘtiri AgricoleUE a aprobat ajutoare de 164 de mln de euro pentru fermierii...

UE a aprobat ajutoare de 164 de mln de euro pentru fermierii români

Comisia Europeană a aprobat, vineri, o schemă de ajutor de stat a României de aproximativ 164 de milioane euro (815,5 milioane lei) pentru sprijinirea domeniului producţiei primare de produse agricole, în contextul războiului Rusiei împotriva Ucrainei, informează un comunicat al Executivului comunitar.

Schema a fost aprobată în temeiul Cadrului temporar de criză şi de tranziţie pentru ajutoarele de stat, adoptat de Comisie la 9 martie 2023 şi modificat la 20 noiembrie 2023, în vederea sprijinirii unor măsuri în sectoare care sunt esenţiale pentru accelerarea tranziţiei verzi şi pentru reducerea dependenţei de combustibili.

Ajutoarele din cadrul schemei vor fi sub forma unor granturi directe cu valoare limitată. Măsura va fi deschisă producătorilor agricoli ce riscă să piardă lichiditate financiară din cauza dificultăţilor de pe piaţa agricolă provocate de războiul Rusiei împotriva Ucrainei.

În special, în cadrul schemei României ajutorul nu va depăşi 280.000 de euro per beneficiar şi se va acorda cel târziu până la 30 iunie 2024.

Comisia a concluzionat că schema este necesară, adecvată şi proporţională pentru a remedia o perturbare gravă a economiei unui stat membru, în conformitate cu articolul 107 alineatul (3) litera (b) din TFUE şi cu condiţiile stabilite în Cadrul temporar de criză şi de tranziţie.

Pe baza acestor considerente, Comisia a aprobat schema în temeiul normelor UE privind ajutoarele de stat.

Citește mai multe știri agricole accesând acest link.

‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

Comisia Europeană examinează o plângere vizând taxa impusă retailerilor străini de Ungaria

Comisia Europeană examinează o plângere vizând taxa impusă retailerilor...
‹ adv ›

CE invită fermierii să participe la sondajul online privind simplificarea şi reducerea sarcinii administrative

Comisia Europeană a lansat joi, după cum a anunţat în propunerile sale de reducere a sarcinii care le revine...

Comisarul Adina Vălean spune că UE îşi va intensifica acţiunile de control asupra transportatorilor de cereale ucrainene

Uniunea Europeană îşi va spori controalele pentru a vedea dacă transportatorii îşi respectă angajamentele atunci când scot cereale din...
‹ adv ›
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole