15.8 C
București
vineri, 3 mai, 2024

-

‹ adv ›
HomepageȘtiri AgricoleBayer planifică să-și revizuiască politica de dividende pentru a-și reduce datoriile

Bayer planifică să-și revizuiască politica de dividende pentru a-și reduce datoriile

Bayer AG are în plan să-și revizuiască politica de dividende, astfel încât să distribuie minimul obligatoriu impus de lege pentru următorii trei ani. Această decizie vine în urma unei analize a priorităților de alocare a capitalului companiei, cu scopul de a reduce nivelul datoriilor.

Ca urmare a acestei schimbări, se preconizează o dividendă de 0,11 euro pe acțiune pentru anul fiscal 2023. Consiliul de Administrație și Consiliul de Supraveghere vor propune această distribuție de dividende spre aprobare acționarilor în cadrul Adunării Generale Anuale a Acționarilor, care va avea loc pe 26 aprilie 2024.

Propunerea vine în contextul în care compania se confruntă cu un nivel înalt de îndatorare, rate ale dobânzii crescute și o situație provocatoare a fluxului de numerar disponibil.

„Reducerea datoriilor și creșterea flexibilității reprezintă unele dintre principalele noastre priorități. Modificarea politicii noastre de dividende, luată în considerare după consultarea investitorilor și adoptată cu seriozitate, va contribui la atingerea acestui obiectiv,” a declarat directorul general Bill Anderson.

bill anderson bayer

Conform comunicărilor anterioare, compania este avansată în implementarea unui nou model operațional denumit „Proprietate Partajată Dinamică” (Dynamic Shared Ownership), aplicabil la nivel global, care va reduce nivelurile ierarhice, va elimina birocrația, va simplifica structurile organizatorice și va accelera procesele decizionale.

Obiectivul noului model operațional este de a face compania mai agilă și de a îmbunătăți semnificativ performanța sa operațională, incluzând și reduceri importante de personal.

„Toate aceste ajustări sunt esențiale pentru a pregăti compania pentru succesul pe termen lung. Suntem încrezători că strategia noastră de reducere a datoriilor va aduce beneficii tuturor părților interesate pe termen lung,” a adăugat Anderson.

‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

Bayer planifică să lanseze primul bioinsecticid pentru culturile de câmp

Bayer anunță că a semnat un acord cu compania...
‹ adv ›

Inovație în agricultura de precizie în România prin colaborarea dintre Bayer și Titan Machinery

Pentru a maximiza performanța și profitabilitatea în agricultura de precizie, Bayer și Titan Machinery au decis să își unească...

Bayer anunță un parteneriat cu Trinity Agtech pentru monitorizarea carbonului în ferme

Bayer a anunțat, astăzi, un parteneriat cu compania cu sediul în Regatul Unit, Trinity Agtech. În cadrul eforturilor Bayer...
‹ adv ›
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole