17.8 C
București
sâmbătă, 13 aprilie, 2024

-

‹ adv ›
HomepageȘtiri AgricolePlafoanele alocate ajutoarelor naţionale tranzitorii în sectorul zootehnic, aprobate de Executiv

Plafoanele alocate ajutoarelor naţionale tranzitorii în sectorul zootehnic, aprobate de Executiv

Plafoanele alocate ajutoarelor naţionale tranzitorii în sectorul zootehnic, pentru anul de cerere 2023, au fost aprobate vineri de Executiv, impactul bugetar depăşind 670 de milioane de lei, a anunţat Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (MADR).

„Prezentul act normativ aprobă plafoanele alocate ajutoarelor naţionale tranzitorii în sectorul zootehnic pentru anul de cerere 2023 şi stabileşte modalitatea de calcul a cuantumului per unitatea de măsură al ajutoarelor naţionale tranzitorii în sectorul zootehnic, pentru schema decuplată de producţie, specia bovine, în sectorul lapte, pentru schema decuplată de producţie, specia bovine, în sectorul carne şi pentru schema cuplată de producţie, speciile ovine/caprine”, se arată în comunicat.

Impactul bugetar este de circa 670.271.000 lei, respectiv 134.768.480 euro de la bugetul de stat, prin bugetul aprobat MADR pe anul 2024, reprezentând plăţi naţionale tranzitorii pentru anul de cerere 2023.

Cuantumul per unitatea de măsură al ajutoarelor naţionale tranzitorii în sectorul zootehnic se calculează de Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură, prin raportarea plafoanelor alocate fiecărei scheme la efectivele de animale eligibile, respectiv bovine şi ovine/caprine sau la cantităţile de lapte eligibile.

„Ca număr de beneficiari ai ajutoarelor naţionale tranzitorii în sectorul zootehnic estimăm circa 40.000 de fermieri pentru schema decuplată de producţie, specia bovine, în sectorul lapte, circa 112.000 de fermieri pentru schema decuplată de producţie, specia bovine, în sectorul carne, şi circa 45.000 de fermieri pentru schema cuplată de producţie, speciile ovine/caprine”, menţionează instituţia.

MADR precizează că documentele specifice care se depun împreună cu cererea de plată, precum şi condiţiile de acordare a ajutoarelor naţionale tranzitorii în sectorul zootehnic sunt prevăzute în secţiunea a 2-a a Ordinului MADR nr. 80/2023, cu modificările şi completările ulterioare, articolele 95-102.

Acordarea ajutoarelor naţionale tranzitorii contribuie la asigurarea capitalului financiar necesar pentru derularea activităţilor specifice din sectorul de creştere a animalelor.

Citește mai multe știri agricole accesând acest link.

  • Citește despre ->
  • MADR
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

Ajutor de minimis de 2.000 de lei pe scroafă/an pentru crescătorii de porci de reproducţie din rasele Bazna şi Mangaliţa

Hotărârea privind aprobarea programului de susţinere a crescătorilor de...
‹ adv ›

Ministrul Agriculturii: Retehnologizăm staţii de pompare care au fost puse în funcţiune în anul 1971

Una dintre cele mai vechi amenajări de irigaţii din România, Pietroiu- Ştefan cel Mare din judeţul Călăraşi, este în...

Ajutor de stat pentru compensarea pierderilor la cultura de tomate în spaţii protejate, fără înscrierea dosarelor în SIMM

Dosarele pentru acordarea ajutorului de stat în vederea compensării parţiale a pierderilor la cultura de tomate în spaţii protejate...
‹ adv ›
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole