26 C
București
joi, 20 iunie, 2024

-

‹ adv ›
HomepageȘtiri AgricoleLuminiţa Odobescu: România va asigura, în continuare, culoare sigure de export pentru...

Luminiţa Odobescu: România va asigura, în continuare, culoare sigure de export pentru cerealele ucrainene

Ministrul Afacerilor Externe, Luminiţa Odobescu, a avut, vineri, o întrevedere cu Asistentul Secretarului General ONU pentru Europa, Asia Centrală şi Americi, Miroslav Jenca, context în care a subliniat că România va asigura, în continuare, culoare sigure de export pentru cerealele ucrainene.

Potrivit unui comunicat MAE, ea a reafirmat sprijinul României pentru formula de pace propusă de către preşedintele Ucrainei, ca „unic cadru care poate conduce la o pace justă şi durabilă”.

De asemenea, ministrul român a reafirmat sprijinul pentru activităţile Departamentului pentru Afaceri Politice din cadrul Secretariatului ONU, precum şi angajamentul constant al României în sprijinul ONU, al ordinii internaţionale bazate pe reguli şi al multilateralismului eficient.

În perspectiva marcării a doi ani de la lansarea războiului de agresiune al Rusiei împotriva Ucrainei, oficialul român a evidenţiat „imperativul sprijinului internaţional constant pentru Ucraina”.

A accentuat, de asemenea, nevoia unui sprijin solid şi continuu pentru Republica Moldova în vederea gestionării provocărilor hibride, în condiţiile în care Rusia recurge la acţiuni de destabilizare şi compromitere a parcursului european al acestei ţări.

Programul Asistentului Secretarului General ONU Miroslav Jenca a mai cuprins consultări în cadrul Ministerului Afacerilor Externe cu secretarul de stat pentru afaceri globale şi strategii diplomatice, Traian Hristea şi cu secretarul de stat pentru afaceri strategice, Iulian Fota.

În cadrul discuţiilor, au fost abordate subiecte de interes regional şi global, printre care războiul de agresiune al Rusiei împotriva Ucrainei, situaţia de securitate din zona Mării Negre, evoluţiile din zona Balcanilor de Vest, Europa de Est şi Republica Moldova.

Citește mai multe știri agricole accesând acest link.

‹ adv ›

3 COMENTARII

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

Balonarea la miei și iezi – cauze, tratament și prevenire

Balonarea la miei și iezi sau Enterotoxemia anaerobă este...
‹ adv ›

Investiţii în exploataţii agricole – Solicitările de finanţare se pot depune începând de marţi, 25 iunie

Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale (AFIR) lansează sesiunea de primire a solicitărilor de finanţare pentru achiziţii simple de utilaje...

ADAMA: 10 ani de existență a brandului la nivel global și unul dintre cele mai diversificate portofolii de substanțe active din lume

ADAMA Agricultural Solutions România și Grupul ADAMA, lider mondial în industria produselor pentru protecția plantelor, aniversează 10 ani de...
‹ adv ›
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole