3.6 C
București
marți, 20 februarie, 2024

-

‹ adv ›
HomepageȘtiri AgricoleFlorin Barbu: 5-6% din terenul agricol din România este nelucrat

Florin Barbu: 5-6% din terenul agricol din România este nelucrat

Ministrul Agriculturii, Florin Barbu, spune că în România, foarte puțin teren agricol este nelucrat, doar undeva la 5- 6%, restul este cultivat, pentru că fermierii primesc subvenție, notează puterea.ro.

Florin Barbu susține că, săptămâna viitoare, Comisia Europeană ar urma să ia o decizie cu privire la cele două derogări cerute de România, legat de GAEC 8 (4% pârloagă) și de GAEC 7 (rotația culturilor).

Poziția României rămâne neschimbată față de iulie 2023, când am cerut în Consiliul AgriFish prelungirea derogării de la GAEC 8 și de la GAEC 7, a declarat, duminică seara, la Antena 3 Florin Barbu.

Acesta a mai afirmat că dacă CE ținea cont de solicitările României de atunci, poate că astăzi n-am mai fi avut protestele care au zguduit Europa.

„M-aș fi bucurat dacă comisarul se apleca mai mult atunci la solicitarea noastră. Dacă lua acea decizie de derogare, fermierii din Franța și Germania nu mai erau în stradă”, a mai precizat Florin Barbu.

În ultimele săptămâni au avut loc proteste în mai multe țări din UE, inclusiv în România, fermierii fiind nemulțumiți de noua politică a CE în ceea ce privește normele de mediu, dar și de concurența neloială a importurilor de produse agricole din Ucraina.

Citește mai multe știri agricole accesând acest link.

‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

ADAMA introduce în Europa noile ambalaje ecologice de un litru

ADAMA Ltd., lider global în industria de produse pentru...
‹ adv ›

Bayer planifică să-și revizuiască politica de dividende pentru a-și reduce datoriile

Bayer AG are în plan să-și revizuiască politica de dividende, astfel încât să distribuie minimul obligatoriu impus de lege...

Portul Constanţa a expediat 436.000 tone de cereale ucrainene în ianuarie, un declin de 38% comparativ cu 2023

Portul Constanţa a expediat 436.000 tone de cereale ucrainene în ianuarie, un declin de 38% faţă de perioada similară...
‹ adv ›
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole