14 C
București
luni, 27 mai, 2024

-

‹ adv ›
HomepageȘtiri AgricoleFlorin Barbu: 5-6% din terenul agricol din România este nelucrat

Florin Barbu: 5-6% din terenul agricol din România este nelucrat

Ministrul Agriculturii, Florin Barbu, spune că în România, foarte puțin teren agricol este nelucrat, doar undeva la 5- 6%, restul este cultivat, pentru că fermierii primesc subvenție, notează puterea.ro.

Florin Barbu susține că, săptămâna viitoare, Comisia Europeană ar urma să ia o decizie cu privire la cele două derogări cerute de România, legat de GAEC 8 (4% pârloagă) și de GAEC 7 (rotația culturilor).

Poziția României rămâne neschimbată față de iulie 2023, când am cerut în Consiliul AgriFish prelungirea derogării de la GAEC 8 și de la GAEC 7, a declarat, duminică seara, la Antena 3 Florin Barbu.

Acesta a mai afirmat că dacă CE ținea cont de solicitările României de atunci, poate că astăzi n-am mai fi avut protestele care au zguduit Europa.

„M-aș fi bucurat dacă comisarul se apleca mai mult atunci la solicitarea noastră. Dacă lua acea decizie de derogare, fermierii din Franța și Germania nu mai erau în stradă”, a mai precizat Florin Barbu.

În ultimele săptămâni au avut loc proteste în mai multe țări din UE, inclusiv în România, fermierii fiind nemulțumiți de noua politică a CE în ceea ce privește normele de mediu, dar și de concurența neloială a importurilor de produse agricole din Ucraina.

Citește mai multe știri agricole accesând acest link.

‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

‹ adv ›

Viitorul gestionării crizelor în agricultura UE, unul dintre punctele importante de pe ordinea de zi a Consiliului AgriFish

Viitorul gestionării crizelor în agricultura UE va fi unul dintre punctele importante de pe ordinea de zi a Consiliului...

BTA: Bulgaria se va alătura iniţiativei BIOEAST pentru o agricultură bazată pe expertiză

Bulgaria va participa la înfiinţarea unei asociaţii internaţionale pentru sprijinirea unei iniţiative a ţărilor din Europa Centrală şi de...
‹ adv ›
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole