15 C
București
joi, 23 mai, 2024

-

‹ adv ›
HomepageȘtiri AgricoleMinistrul Mediului va lansa un nou program - Rabla pentru tractoare şi...

Ministrul Mediului va lansa un nou program – Rabla pentru tractoare şi maşini agricole, în 2024

În 2024, Ministerul Mediului urmează să lanseze un nou program –  „Rabla pentru tractoare şi maşini agricole”, bugetul pus la dispoziția fiecărui fermier care vrea să-și cumpere un utilaj nou fiind de 30.000 euro, transmite puterea.ro.

Anunțul cu privire la „Rabla pentru tractoare şi maşini agricole” a fost făcut de către ministrul Mediului, Mircea Fechet, care a precizat că programul va fi derulat cu buget de la Administraţia Fondului pentru Mediu (AFM) și în mod sigur va fi demarat, în acest an. Deocamdată, însă, totul este la stadiul de discuții, după câte se pare.

 „Într-o fază destul de incipientă, aș spune, este „Rabla la tractoare şi maşini agricole”, un program despre care s-a mai discutat.

Ne propunem ca, în baza unui ajutor de minimis de maximum 30.000 euro pe fiecare fermier, să finanţăm achiziţia de tractoare şi maşini agricole.

Astfel de investiţii nu au fost până acum finanţate din bugetul Fondului pentru Mediu”, a afirmat ministrul.

Alte programe pentru 2024 la Ministerul Mediului

În acest an, la Ministerul Mediului cea mai mare sumă din aceste programe merge către „Casa Verde Fotovoltaice”, care va avea la dispoziție un buget de două miliarde de lei, un buget record, după ce în 2023 a fost alocată suma de 1,73 miliarde lei.

 „Ne vom opri atunci când vom avea panouri fotovoltaice şi pe ultimul acoperiş din România”, a declarat ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor, Mircea Fechet.

De asemenea, pentru construirea de piste de biciclete va fi alocat un buget de 600 de milioane de lei, în timp ce pentru Programul de apă-canal este stabilită o sumă de 1,5 miliarde de lei pentru finanţarea de sisteme integrate de alimentare cu apă şi staţii de canalizare.

În același timp, 500 de milioane de lei sunt alocate pentru programul care vizează decontaminarea siturilor poluate din România.

‹ adv ›

3 COMENTARII

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

Investiție de 40 milioane de euro într-o fabrică de ulei din sudul județului Gorj

O investiție de aproximativ 40 milioane de euro va...
‹ adv ›

Kazahstan anunță construcția celei mai mari ferme de bovine din țară

În sudul Kazahstanului se va lansa cea mai mare fermă de îngrășare a bovinelor din țară, cu o capacitate...

Musca morcovului – combatere în grădină și suprafețe extinse

Musca morcovului (Chamaepsila rosae, Psila rosae) este un dăunător care poate produce pagube importante. Larvele muștei morcovului produce mai multe...
‹ adv ›
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole