9.7 C
București
luni, 26 februarie, 2024

-

HomepageAdvExim Banca Românească acordă IMM-urilor credite pentru investiţii în condiţii avantajoase, în...

Exim Banca Românească acordă IMM-urilor credite pentru investiţii în condiţii avantajoase, în parteneriat cu BEI

Exim Banca Românească pune la dispoziţia IMM-urilor şi companiilor cu capitalizare medie un plafon de 50 de milioane de euro pentru finanţarea proiectelor de investiţii, în condiţii avantajoase, în urma unui acord de finanţare încheiat cu Banca Europeană de Investiţii, potrivit băncii.

„Acordul de împrumut încheiat cu Banca Europeană de Investiţii ne permite să facilităm accesul la finanţare pentru IMM-uri, piesa centrală a agendei de creştere economică, printr-un nou instrument care completează foarte bine gama noastră de produse.

Exim Banca Românească va continua să fie finanţator al economiei şi, de aceea, ne propunem să exploatăm în beneficiul net al întreprinzătorilor români toate resursele financiare disponibile pentru accelerarea dezvoltării business-ului local”, a spus Traian Halalai, preşedintele executiv al Exim Banca Românească.

Companiile care aplică pentru o astfel de finanţare beneficiază de o rată de dobândă redusă comparativ cu dobânda standard pentru un credit de investiţii, iar perioada de creditare este corelată cu proiectul de investiţii finanţat.

Fondurile pot fi accesate pentru achiziţionarea, renovarea sau extinderea de active corporale, finanţarea achiziţiei de terenuri esenţiale din punct de vedere tehnic pentru investiţii, achiziţionarea de active – altele decât teren şi clădiri, precum echipamente de construcţii, în vederea închirierii către terţi, investiţii în active necorporale etc.

Exim Banca Românească este o bancă universală 100% românească, aflată în top 10 cele mai mari instituţii de credit după active. Banca oferă clienţilor săi corporate, o gamă largă de produse şi servicii de calitate, care acoperă întregul ciclu de finanţare precum şi tranzacţionale – finanţări, garanţii, asigurări, produse de trezorerie, cash management, factoring şi trade finance.

Exim Banca Românească operează o reţea naţională de distribuţie de 83 de sucursale şi 26 de Centre de Afaceri, acestea din urmă fiind dedicate exclusiv companiilor, reţea care îi permite să fie aproape de clientela de retail şi corporate şi să implementeze diverse programe de dezvoltare româneşti şi europene.

În plus, pentru că acţionează ca agent al statului pe piaţa de garanţii şi asigurări, Exim Banca Românească este unul dintre instrumentele prin care fondurile publice, puse la dispoziţie de statul român, susţin dezvoltarea durabilă a economiei.

Adv
Adv
Advertoriale și comunicate de la cele mai importante companii și organizații din agrobusiness-ul românesc.

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

EuroGrainExchange 2024: analiza pieței oleaginoaselor, pe agenda discuțiilor

EuroGrainExchange, un eveniment semnificativ în industria cerealelor, este programat...

Alexandra Ali: Schimbarea trebuie să pornească de la noi. Soluțiile ADAMA pentru provocările sustenabilității

Interviu cu Alexandra Ali, Manager Omologări ADAMA România & Republica Moldova. Cum se poziționează compania ADAMA în lume din punctul...

Progresul agriculturii digitale în România cu ajutorul științei Inteligenței Artificiale 

Factori precum schimbările climatice, creșterea populației și preocupările legate de securitatea alimentară conduc industria agricolă să caute abordări inovatoare...

Agora Vitis, Syngenta: Suntem mândri să fim partenerul de încredere al viticultorilor români

Agora Vitis „Legături de viță nobilă”, noul concept Syngenta, deschide noi orizonturi și legături pentru viticultura românească, consolidând o...
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole