23.9 C
București
sâmbătă, 22 iunie, 2024

-

HomepageAdvPhoton Energy a conectat o centrală fotovoltaică solară de 3,9 MWp la...

Photon Energy a conectat o centrală fotovoltaică solară de 3,9 MWp la reţeaua din România

Photon Energy Engineering Romania a finalizat şi conectat la reţea încă o centrală fotovoltaică, cu o capacitate de producţie combinată de 3,9 MWp.

Centrala electrică este situată în Făget (judeţul Timiş) şi se întinde pe o suprafaţă de 6,6 hectare de teren viran, fiind dotată cu 7.280 de panouri solare combinate. Centrala este deţinută şi operată de companii înfiinţate în scop special, acestea fiind deţinute în întregime de Photon Energy Group.

„Suntem încântaţi că ne-am extins portofoliul de active fotovoltaice operaţionale cu încă 3,9 MWp în România. Această ultimă adăugare completează extinderea portofoliului nostru în România la un total de nouă centrale electrice, cu o capacitate instalată totală de 35,4 MWp în 2023, împreună cu alte patru centrale electrice cu o capacitate instalată combinată de 16,9 MWp construite şi care aşteaptă să fie puse în funcţiune în lunile următoare.

Având în vedere portofoliul solid de proiecte şi evoluţia dinamică a pieţei, anticipăm un an plin de activitate în România în 2024”, a declarat Georg Hotar, CEO al Photon Energy Group.

Se preconizează că producţia anuală totală a noii centralele electrice va fi de aproximativ 5,8 GWh. Modulele bifaciale montate pe structură tip tracker cu un singur ax vor furniza energie curată către reţeaua gestionată de E-Distribuţie Banat.

Energia electrică produsă va fi vândută pe piaţa energiei pe bază comercială, fără niciun fel de sprijin guvernamental şi fără un acord de cumpărare de energie electrică cu un distribuitor de energie.

Compania se aşteaptă ca centrala să genereze venituri de aproximativ 550.000 de euro în 2024 pe baza preţurilor curente pentru energia electrică furnizată în bandă sau în PZU în România.

Portofoliul IPP (Independent Power Producer) al Photon Energy Group include acum 97 de centrale solare, cu o capacitate combinată de generare de 127,3 MWp.

Compania dezvoltă în prezent proiecte fotovoltaice solare la scară utilitară, cu o capacitate combinată de peste 1,2 GWp MWp în Australia şi pe pieţele sale principale din Europa Centrală şi de Est, inclusiv aproximativ 220 MWp în România, dintre care o capacitate totală de 16,9 MWp fiind într-o etapă de construcţie avansată.

Pe piaţa românească, Photon Energy oferă o gamă largă de servicii, inclusiv dezvoltarea proiectelor, EPC (inginerie, achiziţii şi construcţii) şi O&M (operare şi mentenanţă) pentru centralele fotovoltaice.

În plus, Compania distribuie cele mai bune componente fotovoltaice din clasă şi construieşte instalaţii fotovoltaice pentru acoperiş, atât pentru clienţii comerciali, cât şi pentru cei industriali.

Elena Balamatiuc
Elena Balamatiuc
Staff Editor

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

Sistem unic de cartografiere a solului și un nou biostimulant special – noutățile Syngenta

Compania Syngenta continuă să introducă pe piață noi soluții...

Pierre-Etienne Couture noul Site Lead al staţiei de procesare a seminţelor Bayer din Sinești

Pierre-Etienne Couture va fi noul Site Lead al staţiei de procesare şi condiţionare a seminţelor din localitatea Sinești, județul...

ADAMA: 10 ani de existență a brandului la nivel global și unul dintre cele mai diversificate portofolii de substanțe active din lume

ADAMA Agricultural Solutions România și Grupul ADAMA, lider mondial în industria produselor pentru protecția plantelor, aniversează 10 ani de...

De ce porumbul semănat după rapiță „nu funcționează”?

Rapița este o cultură atractivă pentru fermieri, generându-le și primii bani în ferme. Pe de altă parte, lucru valabil...
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole