19.2 C
București
miercuri, 8 mai, 2024

-

‹ adv ›
HomepageȘtiri AgricoleReuters: Fermierii polonezi vor relua blocarea punctului de trecere a frontierei cu...

Reuters: Fermierii polonezi vor relua blocarea punctului de trecere a frontierei cu Ucraina de la Medyka

Fermierii polonezi vor relua, începând de joi, blocada din faţa postului trecere a frontierei cu Ucraina de la Medyka (sud), deoarece susţin că nu au primit o asigurare scrisă din partea premierului Tusk că solicitările lor vor fi îndeplinite, a anunţat miercuri agenţia publică de presă PAP, preluată de Reuters.

În data de 24 decembrie, agricultorii polonezi şi-au suspendat blocada din faţa postului de control de la Medyka, un protest care avea drept obiectiv obţinerea de subvenţii guvernamentale la porumb şi împiedicarea majorării taxelor.

În paralel, transportatorii rutieri polonezi, care denunţă „concurenţa neloială” a colegilor lor ucraineni, blochează în continuare mai multe puncte de trecere a frontierei cu Ucraina, de la începutul lui noiembrie.

Transportatorii rutieri polonezi cer ca Uniunea Europeană să reintroducă unui sistem care obligă companiile ucrainene să obţină o licenţă pentru a putea opera în blocul comunitar. Acelaşi sistem s-ar aplica şi pentru transportatorii rutieri europeni care doresc să intre în Ucraina.

„Nu am primit o confirmare scrisă că solicitările noastre vor fi îndeplinite, aşa că ne vom continua protestul”, a declarat Roman Kondrow, liderul manifestaţiei agricultorilor la Medyka.

Chiar dacă ministrul polonez al Agriculturii, Czeslaw Siekierski a trimis o notă în care le spune fermierilor că solicitările lor vor fi îndeplinite, premierul Donald Tusk nu a venit încă cu o declaraţie semnată, a precizat Kondrow.

Acesta a adăugat că fermierii polonezi vor permite trecerea unui camion la fiecare oră prin punctul de la Medyka.

Noul prim-ministru al Poloniei, Donald Tusk, a promis în luna decembrie că va găsi o soluţie pentru a pune capăt protestelor transportatorilor nemulţumiţi din ţara sa. 

‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

Eurostat: Comerţul UE cu produse agricole a scăzut cu 3,2% anul trecut

Valoarea schimburilor comerciale (importuri plus exporturi) cu produse agricole...
‹ adv ›

ANM: Cod galben de averse şi grindină în aproape jumătate din ţară, pe parcursul zilei de miercuri

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis, miercuri, o atenţionare meteo Cod galben de averse, grindină şi furtuni valabilă pe...

Sprijin financiar în valoare de 2,66 mln de lei pentru crescătorii de animale

Agenția de Plăți şi Intervenție pentru Agricultură (APIA), prin intermediul Centrelor Județene, efectuează plata ajutorului de stat în sectorul...
‹ adv ›
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole