7.3 C
București
marți, 27 februarie, 2024

-

‹ adv ›
HomepageȘtiri AgricoleAFIR a publicat Ghidul pentru investiții de înființare a sistemelor de irigații

AFIR a publicat Ghidul pentru investiții de înființare a sistemelor de irigații

AFIR a publicat versiunea finală a Ghidului solicitantului pentru DR-26 Înființarea sistemelor de irigații, intervenție finanțată prin PS PAC 2027.

În baza versiunii finale a Ghidului și a anexelor, beneficiarii eligibili (fermieri și formele asociative ale acestora, cu excepția persoanelor fizice) pot demara întocmirea proiectului prin care se solicită finanțare în cadrul sesiunii de depunere a cererilor de finanțare.

Valoarea maximă a finanțării care se poate obține pentru înființarea sistemelor de irigații prin intermediul DR-26 este de 500.000 de euro/ proiect, iar sprijinul public nerambursabil este de 65% din costurile eligibile.

În cadrul acestei linii de finanțare sunt eligibile investiții privind înființarea sistemelor locale de irigații la nivelul fermei, inclusiv montarea sistemelor de contorizare a apei, construcția sau modernizarea bazinelor de colectare și de stocare a apei de irigat, precum și investițiile care vor viza utilizarea apei recuperate ca sursă alternativă de alimentare cu apă.

  • Citește despre ->
  • AFIR
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

AFIR a publicat Ghidul solicitantului pentru Modernizarea infrastructurii de irigații

Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale a publicat pe www.afir.ro versiunea finală...
‹ adv ›

AFIR: Solicitări de finanţare de peste 262 mln de euro, depuse pe schema de Energie

Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale anunță închiderea sesiunii de depunere a solicitărilor de finanțare prin Schema de ajutor privind sprijinirea investițiilor în...

Instalarea tinerilor fermieri: Au fost publicate rapoartele de selecție aferente DR 30

Sprijin pentru instalarea tinerilor fermieri - primele proiecte de investiţii în agricultură pentru care s-au solicitat fonduri nerambursabile prin...
‹ adv ›
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole