19 C
București
joi, 2 mai, 2024

-

‹ adv ›
HomepageȘtiri AgricoleAFIR a publicat Ghidul pentru investiții de înființare a sistemelor de irigații

AFIR a publicat Ghidul pentru investiții de înființare a sistemelor de irigații

AFIR a publicat versiunea finală a Ghidului solicitantului pentru DR-26 Înființarea sistemelor de irigații, intervenție finanțată prin PS PAC 2027.

În baza versiunii finale a Ghidului și a anexelor, beneficiarii eligibili (fermieri și formele asociative ale acestora, cu excepția persoanelor fizice) pot demara întocmirea proiectului prin care se solicită finanțare în cadrul sesiunii de depunere a cererilor de finanțare.

Valoarea maximă a finanțării care se poate obține pentru înființarea sistemelor de irigații prin intermediul DR-26 este de 500.000 de euro/ proiect, iar sprijinul public nerambursabil este de 65% din costurile eligibile.

În cadrul acestei linii de finanțare sunt eligibile investiții privind înființarea sistemelor locale de irigații la nivelul fermei, inclusiv montarea sistemelor de contorizare a apei, construcția sau modernizarea bazinelor de colectare și de stocare a apei de irigat, precum și investițiile care vor viza utilizarea apei recuperate ca sursă alternativă de alimentare cu apă.

  • Citește despre ->
  • AFIR
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

AFIR a făcut plăţi de 119 mln euro în perioada 22-30 aprilie 2024

Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale (AFIR) a făcut plăţi...
‹ adv ›

AFIR prelungește sesiunea de depunere a proiectelor de investiții în pomicultură

AFIR - Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale anunță prelungirea cu o lună a sesiunii de primire a cererilor de...

Plăți FEADR de 3,2 milioane de euro efectuate de AFIR

Beneficiarii FEADR au primit în această săptămână în conturile bancare o nouă tranșă de plată în valoare totală de 3,19...
‹ adv ›
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole