9.8 C
București
vineri, 28 martie, 2025

-

‹ adv ›
HomepageArticoleSoiul de struguri de masă Muscat de Bugeac – descriere

Soiul de struguri de masă Muscat de Bugeac – descriere

Sinonime: nu se cunosc.

Origine: Muscat de Bugeac este o varietate de struguri de masă. A fost obţinut prin încrucișarea soiurilor Coarna neagră X Muscat de Saint Vallier.

‹ adv ›

Vigoarea de creştere a butucilor: medie.

Epoca de coacere: medie ( Σ t. act. – 2800-2900 grade C), se coace în a II dec. a lunii septembrie. La atingerea maturităţii concentraţia substanţelor uscate ajunge 17-19 brix, cu aciditatea 8,5-9,0.

Strugurele: lax, greutatea medie a strugurelui – 300-400 g, forma cilindrico-conică.

Bobițele: mijlocii (3-4 g), ovale, de culoare roză-neagră. Pulpa este suculentă sau slab crocantă, cu aromă de muscat. La degustarea organoleptică acumulează 8,5-9,0 puncte, cu transportabilitatea bună.

Păstrarea: 3-4 luni.

Particularităţi de cultivare: Muscat de Bugeac reacţionează bine la aplicarea regulatorilor de creştere (în special a giberelinei GA3).

Citiți mai multe despre Aplicarea giberelinei (GA₃) la vița de vie. Particularităţile aplicării la soiurile cu seminţe.

Sub influenţa GA3 se ameliorează uniformitatea bobiţelor, iar greutatea medie a strugurelui şi a bobiţei se măreşte cu 30% (de la 350 g la 450 g strugurele şi de la 3,5 g la 5-6 g, respectiv bobiţa), se majorează fermitatea şi pretabilitatea pentru transportare.

În condiţiile de cultivarea, se recomandă aplicarea locală a GA3 (doar strugurii), în concentraţii de GA3 40-60 mg/l, în perioada de creştere activă a bobiţelor (diametrul bobiţei 3-5 mm).

Aspecte pozitive:

  • productiv (fertilitatea ochilor înaltă)
  • cu calități organoleptice foarte bune
  • potenţialul de recoltă înalt
  • rezistenţă sporită la iernare (-22 grade C)
  • coacerea coardelor foarte bună (peste 90%)
  • rezistenţă bună la bolile principale: mană, făinarie şi putregaiul cenuşiu al viţei de vie, ce oferă posibilitatea de a fi cultivat în sistemul organic (biologic)
  • intrare pe rod precoce
  • a fost creat pentru a înlocui soiul Muscat de Hamburg, deoarece are o rezistență mai mare la iernare.

Aspecte negative: în unii ani, la coacere colorarea este insuficientă, bobiţa şi strugurile de mărime medie, necesită soluri bogate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

Perspectivele anului viticol 2025. Prognoze pentru mai și iunie

Astăzi, îmi propun să analizez perspectivele anului viticol 2025,...
‹ adv ›

Fertilizarea foliară a viței de vie – soiuri pentru vin

Pentru o mai bună înțelegere a importanței nutriției viței de vie voi trata acest articol într-un mod reversibil plecând...

Soiul de struguri de masă Livia – descriere, aspecte

Origine: Livia este un soi de struguri de masă creat de către selecţionerul Zagarulko V. V., înregistrat în anul 2010...
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole