10.2 C
București
joi, 22 februarie, 2024

-

‹ adv ›
HomepageȘtiri AgricoleAgroMeteo: Cod portocaliu de precipitaţii însemnate cantitativ în zone din 12 judeţe,...

AgroMeteo: Cod portocaliu de precipitaţii însemnate cantitativ în zone din 12 judeţe, până joi la prânz

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis, miercuri, o atenţionare Cod portocaliu de precipitaţii însemnate cantitativ, valabilă până joi la prânz în zone din 12 judeţe, precum şi un Cod galben de ploi şi lapoviţă, ce vizează perimetre din 15 judeţe.

Conform prognozei de specialitate, în intervalul 13 decembrie, ora 10:00 – 14 decembrie, ora 12:00, în Carpaţii Occidentali şi în nordul Carpaţilor Orientali se vor acumula cantităţi de precipitaţii de 50 – 60 l/mp şi, izolat, de peste 70 l/mp.

Judeţele vizate de atenţionarea Cod portocaliu sunt: Mureş, Bistriţa-Năsăud, Maramureş, Satu Mare, Sălaj, Cluj, Bihor, Alba, Hunedoara, Timiş, Arad şi Caraş-Severin.

Totodată, în perioada 13 decembrie, ora 10:00 – 14 decembrie, ora 12:00, va fi în vigoare o avertizare Cod galben de ploi moderate cantitativ în Banat, Crişana, Maramureş, vestul şi nordul Transilvaniei, precum şi în zonele montane aferente.

În acest zone va ploua şi se vor acumula cantităţi de apă de 25 – 40 l/mp, izolat de peste 50 l/mp. La munte, ploile vor determina topirea stratului de zăpadă, iar la altitudini de peste 1.500 de metri, în nordul Carpaţilor Orientali, trecător vor fi precipitaţii mixte. 

Vezi prognoza meteo în câmp pe Agmeteo.ro.

‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

‹ adv ›

AgroMeteo: Rezerva de apă în cultura grâului de toamnă

Administraţia Naţională de Meteorologie transmite că rezerva de apă în cultura grâului de toamnă, pe profilul de sol 0-100...

AgroMeteo: Secetă pedologică în cultura grâului de toamnă în zone agricole din Moldova, Muntenia şi Transilvania

Seceta pedologică moderată se menţine în această perioadă în cultura grâului de toamnă în unele zone agricole din Muntenia,...
‹ adv ›
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole