14.8 C
București
miercuri, 24 aprilie, 2024

-

‹ adv ›
HomepageȘtiri AgricoleSistemul informatic al APIA este disponibil pentru introducerea rapoartelor de control din...

Sistemul informatic al APIA este disponibil pentru introducerea rapoartelor de control din teren în Campania 2023

Funcţionalităţile dezvoltate în sistemul informatic al Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) sunt disponibile pentru introducerea rapoartelor de control, operarea şi verificarea rezultatelor controalelor delegate instituţiilor cu care Agenţia a încheiat acorduri, în vederea respectării de către fermieri a condiţiilor de eligibilitate pentru obţinerea subvenţiilor în Campania 2023.

„Precizăm că Agenţia Naţională Fitosanitară (ANF), prin Oficiile Judeţene Fitosanitare, în calitate de organisme delegate, a demarat activitatea de generare ordine şi operare/verificare rapoarte de control pentru fermierii selectaţi în eşantionul de condiţionalitate (SMR 7 şi SMR 8) şi M10 (Agromediu şi Climă).
De asemenea, funcţionalităţile dezvoltate în sistemul informatic APIA sunt disponibile şi pentru Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVA) cu atribuţii privind verificarea respectării de către fermieri a cerinţelor legale în materie de gestionare SMR 5-6 si SMR 9-11, pentru toţi fermierii selectaţi la condiţionalitate, dar şi pentru Agenţia Naţională pentru Zootehnie (ANZ) în vederea operării şi verificării rezultatelor controalelor delegate în sectorul zootehnic”, se arată în comunicat.

Conform datelor oficiale, în Campania 2023 au fost selectaţi pentru control clasic pe teren – sector vegetal un număr total de 13.313 fermieri, iar pentru controlul clasic pe teren – sector zootehnic un număr de 5.219 fermieri.

Termenul pentru introducerea rapoartelor de control clasic, aferente Campaniei 2023, a fost stabilit pentru data de 12 decembrie 2023.

  • Citește despre ->
  • APIA
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

APIA și AFIR au făcut plăți de peste 27,9 mln euro în perioada 19-22 aprilie 2024

Astăzi, 22 aprilie 2024, Agenția de Plăți și Intervenție pentru...
‹ adv ›

Pintea: Peste 2,39 miliarde de euro au intrat în conturile fermierilor, până astăzi

Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) a virat în conturile fermierilor peste 2,39 miliarde de euro, începând...

APIA şi AFIR au făcut plăţi de peste 18 mln de euro în ultimele trei zile

Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) a efectuat plăţi pentru anul de cerere 2023 în sumă totală...
‹ adv ›
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole