9.7 C
București
sâmbătă, 11 mai, 2024

-

‹ adv ›
HomepageȘtiri AgricoleUtilizarea cărbunelui în producţia de energie va atinge nivelul de vârf anul...

Utilizarea cărbunelui în producţia de energie va atinge nivelul de vârf anul acesta

Utilizarea cărbunelui în producţia de energie va atinge nivelul de vârf anul acesta, deoarece răspândirea pe scară largă a surselor de energie regenerabile înlocuieşte combustibilii fosili poluanţi, se arată într-un raport a firmei de consultanţă Rystad Energy, transmite Bloomberg.

Electricitatea produsă în urma arderii cărbunelui va ajunge la aproximativ 10.373 TWh pe plan global în 2023, apoi va scădea la 10.332 TWh în 2024. Este o schimbare minoră, dar semnificativă, apreciază firma cu sediul la Oslo.

Cărbunele este cea mai mare sursă de electricitate şi reducerea emisiilor centralelor electrice este critică deoarece omenirea caută să ţină sub control schimbările climatice.

Liderii mondiali, directori şi activişti de mediu s-au întâlnit în cadrul COP28 – Conferinţa Naţiunilor Unite privind Schimbările Climatice din Dubai – pentru a finaliza acorduri de sporire a utilizării energiei verzi şi limitarea consumului de combustibili fosili.

„Scăderea în generarea totală de cărbune în 2024 ar putea fi mică pe hârtie, dar indică începutul erei energiei regenerabile pe piaţa energiei. Folosirea cărbunelui în sectorul energiei atinge nivelul de vârf”, a apreciat Carlos Torres Diaz, vicepreşedinte în cadrul Rystad.

‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

Sectorul producţiei ecologice se numără printre cele mai dinamice domenii din UE şi din România

Sectorul producţiei ecologice se numără printre cele mai dinamice...
‹ adv ›

Apofruit – cooperativa din Italia cu 2700 de membri, anunță planurile de investiții în inovație varietală

Apofruit, o importantă cooperativă din Italia cu peste 2.700 de membri, a prezentat realizările și planurile sale strategice în...

Comisarul european pentru agricultură, Janusz Wojciechowski, va veni în România în perioada 14 – 15 mai

Comisarul european pentru Agricultură, Janusz Wojciechowski, va veni în România la începutul săptămânii viitoare, pentru o vizită de două...
‹ adv ›
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole