4.2 C
București
luni, 4 martie, 2024

-

‹ adv ›
HomepageȘtiri AgricoleUtilizarea cărbunelui în producţia de energie va atinge nivelul de vârf anul...

Utilizarea cărbunelui în producţia de energie va atinge nivelul de vârf anul acesta

Utilizarea cărbunelui în producţia de energie va atinge nivelul de vârf anul acesta, deoarece răspândirea pe scară largă a surselor de energie regenerabile înlocuieşte combustibilii fosili poluanţi, se arată într-un raport a firmei de consultanţă Rystad Energy, transmite Bloomberg.

Electricitatea produsă în urma arderii cărbunelui va ajunge la aproximativ 10.373 TWh pe plan global în 2023, apoi va scădea la 10.332 TWh în 2024. Este o schimbare minoră, dar semnificativă, apreciază firma cu sediul la Oslo.

Cărbunele este cea mai mare sursă de electricitate şi reducerea emisiilor centralelor electrice este critică deoarece omenirea caută să ţină sub control schimbările climatice.

Liderii mondiali, directori şi activişti de mediu s-au întâlnit în cadrul COP28 – Conferinţa Naţiunilor Unite privind Schimbările Climatice din Dubai – pentru a finaliza acorduri de sporire a utilizării energiei verzi şi limitarea consumului de combustibili fosili.

„Scăderea în generarea totală de cărbune în 2024 ar putea fi mică pe hârtie, dar indică începutul erei energiei regenerabile pe piaţa energiei. Folosirea cărbunelui în sectorul energiei atinge nivelul de vârf”, a apreciat Carlos Torres Diaz, vicepreşedinte în cadrul Rystad.

‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

‹ adv ›

Bloomberg: China a cumpărat peste 1,2 mln de tone de cereale, profitând de scăderea cotaţiilor

China a cumpărat peste 20 de nave încărcate cu cereale furajere de pe piaţa internaţională în ultimele două săptămâni,...

Reuters: Fermierii francezi ar putea organiza noi acţiuni de protest

Fermierii francezi intenţionează să îşi continue acţiunile de protest în săptămânile următoare, pentru a presa guvernul să îşi respecte...
‹ adv ›
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole