10.8 C
București
sâmbătă, 27 aprilie, 2024

-

‹ adv ›
HomepageȘtiri AgricoleDolj: Ministerul Mediului a început o campanie de împăduriri pe nisipurile mişcătoare...

Dolj: Ministerul Mediului a început o campanie de împăduriri pe nisipurile mişcătoare din Oltenia

Ministerul Mediului a început o campanie de împăduriri pe nisipurile mişcătoare din Oltenia, iar primele 70 de hectare de nisipuri care vor fi împădurite sunt în zona comunei Apele Vii, din judeţul Dolj, printr-un proiect PNRR în valoare de 2,3 milioane euro.

Ministrul Mediului, Mircea Fechet, a declarat, marţi, la Apele Vii, că deşertificarea este un fenomen extrem de agresiv, iar în condiţiile în care România pierde în fiecare an o mie de hectare de soluri fertile în sud, dacă nu se iau măsuri urgente, în 50 de ani am putea constata că întregul sud al ţării este deşertificat complet.

„Ne-am adunat aici să spunem start împăduririlor nisipurilor mişcătoare din Oltenia prin PNRR, pentru că azi vom începe să plantăm prima pădure din Sahara Olteniei, iar prin aceste fonduri înfiinţăm o pădure de 70 ha în valoare de 2,3 milioane de euro. Tot ce vedem în spatele meu este nisip, nisip care vara poate ajunge şi la 80 grade Celsius. Astfel, vom stabiliza toate cele 70 ha. Nu mai vrem nisipuri în Oltenia.

Vrem să avem terenuri fertile, dar dacă lăsăm nisipurile să cucerească toate terenurile fertile, asta înseamnă că ne-am resemnat. Deşertificarea este un fenomen extrem de agresiv şi în fiecare an pierdem o mie de soluri fertile în sudul României.

Toţi colegii mei de la ANM spun că dacă nu luăm măsuri urgente, în 50 de ani am putea constata că întregul sud al României este deşertificat complet. Spun asta pentru că sper să reuşim să împiedicăm viteza cu care nisipurile înghit suprafeţele agricole din sudul României. 70 ha s-ar putea să nu vi se pară mult, dar vă anunţ că avem nişte planuri foarte ambiţioase”, a spus ministrul Mediului.

Mircea Fechet a afirmat că o suprafaţă de 2.400 ha va fi plantată în această toamnă şi în primăvara anului 2024 pe nisipurile mişcătoare din Oltenia, în judeţele Dolj, Mehedinţi şi Olt, pe terenuri aflate în diferite stadii de degradare, printr-un proiect de 12 milioane euro finanţat tot din PNRR.

  • Citește despre ->
  • MMAP
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

Fechet: SUMAL va beneficia de servicii de analiză în timp real, bazate pe Inteligenţa Artificială

Ministerul Mediului va apela la servicii bazate pe Inteligenţa...
‹ adv ›

Ministrul Mediului: În Sahara Olteniei, pierdem anual 1.000 de hectare de terenuri arabile

Sahara Olteniei pierde anual 1.000 de hectare de terenuri arabile, iar acest lucru nu poate fi combătut decât prin...

Strategia pe Termen Lung pentru Reducerea Emisiilor de Gaze cu Efect de Seră a fost aprobată

Strategia pe Termen Lung (STL) a României pentru reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră, care are ca...
‹ adv ›
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole