10.2 C
București
joi, 22 februarie, 2024

-

‹ adv ›
HomepageArticoleAlexandru Popa, tânăr fermier: Fiecare zi petrecută în fermă m-a ambiționat să...

Alexandru Popa, tânăr fermier: Fiecare zi petrecută în fermă m-a ambiționat să am o mulțime de planuri pe viitor

Alexandru Popa este din această toamnă student la specializarea Zootehnie din cadrul Facultății de Ingineria Resurselor Animale și Alimentare, iar timpul liber și-l va petrece în ferma zootehnică a familiei – o fermă de bovine cu un efectiv de 100 de capete, care se află în municipiul Roman, județul Neamț.

De ce mizează acest tânăr pe studiile superioare?

Alexandru Popa are 19 ani, este din municipiul Roman, județul Neamț și a absolvit Liceul Tehnologic „Vasile Sav”. Tânărul a ales Zootehnia, deoarece a dorit să continue și modernizeze în același timp businessul de familie, o fermă de vaci care se află pe piață de aproximativ două decenii.

„Efectivul de animale este alcătuit din două rase de animale, rasa Brună, aceasta fiind cea predominantă, iar restul animăluțelor fiind din rasa Bălțată românească. Ferma noastră a prins contur în urmă cu 19 ani, în momentul în care tatăl meu a achiziționat un mic efectiv de animale, acesta fiind reprezentat de cinci vițele din rasa Brună.

Ferma a fost modernizată prin intermediul unui proiect SAPARD, finalizat în anul 2009. Pentru baza furajeră deținem o suprafață de 30 de hectare teren arabil proprietate, 45 ha pășune concesionate de la primărie și 25 ha teren arabil arendat.
Pot spune că eu și ferma am crescut împreună, iar acest aspect m-a determinat să dezvolt o pasiune și o iubire față de animale, rezultând ferma în care lucrez zilnic cu o mare iubire și pasiune.

„Să fii pasionat de acest domeniu este la superlativ, eu unul ador tot ceea fac și este minunat să am grijă de niște animăluțe atât de cuminți și simpatice, este extraordinar de frumos când o faci din pasiune, încât nu există grad de comparație. Fiecare zi petrecută în fermă m-a ambiționat să am o mulțime de planuri pe viitor, respectiv de a dezvolta ferma de animale până la un efectiv de 300 de văcuțe.

Am ales să urmez studiile superioare în zootehnie pentru a-mi dezvolta cunoștințele în acest sector, dar mai ales în ceea ce privește managementul fermei”, a transmis Alexandru Popa, student în anul I, Facultatea de Ingineria Resurselor Animale și Alimentare, specializarea Zootehnie.

‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

‹ adv ›

Workshop pentru pasionații de îngrijirea spațiilor verzi, organizat de USV Iași

Secretele unui gazon perfect, soluții pentru prevenirea și tratarea bolilor la gazon și tehnologia de ultimă generație în întreținerea...

Marian Crețu, student USV Iași: Experiența de voluntariat în Africa mi-a schimbat modul de gândire și perspectiva asupra vieții

Marian Crețu, un tânăr de 21 de ani, student la Facultatea de Agricultură USV Iași a fost în Africa...
‹ adv ›
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole