19 C
București
vineri, 10 mai, 2024

-

‹ adv ›
HomepageArticoleIonuț Ailenei, tânărul pasionat de ameliorarea genetică: Avem nevoie de strategie, coerență...

Ionuț Ailenei, tânărul pasionat de ameliorarea genetică: Avem nevoie de strategie, coerență și unitate pentru un domeniu de succes

Ionuț Ailenei, absolvent al Facultății de Ingineria Resurselor Animale și Alimentare face ameliorare genetică. Unde? În cadrul Asociației Crescătorilor de ovine și caprine „Miorița Moldavis” Bacău.

Cum și de ce a optat pentru cercetare? Aflăm chiar de la el, în cele ce urmează. În zootehnie este nevoie de strategie, coerență și unitate!

„Activitatea mea și a colegilor mei constă în lucrări ce țin de ameliorarea genetică, managementul și promovarea efectivelor de ovine și caprine cu potențial genetic ridicat. Zootehnia este esențială pentru gestionarea responsabilă și menținerea biodiversității genetice a raselor de ovine și caprine de pe teritoriul țării noastre.

Cu atât mai mult, cu ajutorul cercetării în zootehnie putem contribui la îmbunătățirea performanțelor productive și poate într-o bună zi să putem fi la egal cu vecinii noștri din vest. Bineînțeles, aici avem nevoie de strategie, coerență și unitate, atât din partea autorităților cât și din partea crescătorilor de animale”, specifică inginerul zootehnist Ionuț Ailenei.

Pasiunea pentru porumbei

Încă din timpul liceului, tânărul din județul Bacău a fost pasionat de porumbei, așa că specializarea de zootehnie i s-a părut o alegere firească, iar apoi și-a dat seama că i se potrivește mănușă.

„Cel mai important aspect pentru mine este faptul că, pe lângă cunoștințele teoretice și practice, mi-am putut forma o perspectivă privind particularitățile acestui domeniu. Un alt lucru pe care îl consider important sunt relațiile profesionale, dar și de prietenie pe care ți le formezi în interacțiunea cu colegii de studii, dar și cu mediul academic.

Recomand acest domeniu doar celor cu adevărat pasionați. Cum ne spunea un profesor în timpul facultății: zootehnia este un domeniu greu, dar, în același timp, frumos. În primul rând, și aici cred că suntem cu toții de acord, zootehnia are un rol crucial în asigurarea hranei destinate consumului uman”, mai adaugă Ionuț Ailenei, absolvent al Facultății de Ingineria Resurselor Animale și Alimentare, specializarea Zootehnie, promoția 2015.

Despre Asociația Crescătorilor de Ovine și Caprine – Miorița Moldavis

Înființată din necesitatea reprezentării crescătorilor de ovine atât la nivel teritorial cât și pe plan național, asociația are ca scop ameliorarea genetică, managementul și promovarea efectivelor cu potențial genetic ridicat pentru producția de lapte a ovinelor din rasa Rovasi, cât și orientarea crescătorilor pentru exploatarea ovinelor și caprinelor în funcție de cerințele pieței.

Ovinele din rasa Rovasi

Faima și importanța de care se bucură în prezent această rasă se datorează, în primul rând, particularităților productive superioare pentru producția de lapte. În arealul de formare, în multe publicații de specialitate, se precizează faptul că în turme se regăsesc foarte multe femele care furnizează producții mai mari de 400 l lapte pe durata unei lactații normale de 210 zile.

‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

Garden Fest la USV Iași – primul eveniment dedicat peisagiștilor și horticultorilor

Peste 50 de expozanți au spus „prezent” la Garden...
‹ adv ›

USV Iași organizează Conferința Internațională – Viitorul producției agroalimentare

Consulatul Regatului Țărilor de Jos de la Iași, în parteneriat Ambasada Regatului Țărilor de Jos în România,  Universitatea de...

Garden Fest by USV Iași – eveniment adresat iubitorilor de plante și natură

Universitatea de Științele Vieții „Ion Ionescu de la Brad” (USV) își unește forțele cu sectorul antreprenorial pentru a organiza...
‹ adv ›
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole