Ionuț Ailenei, absolvent al Facultății de Ingineria Resurselor Animale și Alimentare face ameliorare genetică. Unde? În cadrul Asociației Crescătorilor de ovine și caprine „Miorița Moldavis” Bacău.
Cum și de ce a optat pentru cercetare? Aflăm chiar de la el, în cele ce urmează. În zootehnie este nevoie de strategie, coerență și unitate!
Pasiunea pentru porumbei
Încă din timpul liceului, tânărul din județul Bacău a fost pasionat de porumbei, așa că specializarea de zootehnie i s-a părut o alegere firească, iar apoi și-a dat seama că i se potrivește mănușă.
Despre Asociația Crescătorilor de Ovine și Caprine – Miorița Moldavis
Înființată din necesitatea reprezentării crescătorilor de ovine atât la nivel teritorial cât și pe plan național, asociația are ca scop ameliorarea genetică, managementul și promovarea efectivelor cu potențial genetic ridicat pentru producția de lapte a ovinelor din rasa Rovasi, cât și orientarea crescătorilor pentru exploatarea ovinelor și caprinelor în funcție de cerințele pieței.
Ovinele din rasa Rovasi
Faima și importanța de care se bucură în prezent această rasă se datorează, în primul rând, particularităților productive superioare pentru producția de lapte. În arealul de formare, în multe publicații de specialitate, se precizează faptul că în turme se regăsesc foarte multe femele care furnizează producții mai mari de 400 l lapte pe durata unei lactații normale de 210 zile.