11.7 C
București
miercuri, 21 februarie, 2024

-

‹ adv ›
HomepageȘtiri AgricoleFermierii din Serbia au blocat drumurile cerând subvenţii mai mari şi motorină...

Fermierii din Serbia au blocat drumurile cerând subvenţii mai mari şi motorină mai ieftină

Sute de fermieri au blocat luni drumurile din regiunea Voievodina, din nordul Serbiei, cerând subvenţii mai mari şi eliminarea accizei la motorină, transmite Reuters.

Împiedicarea circulaţiei pe drumuri a blocat unele zone din Voievodina într-un moment în care partidul aflat la putere – Partidul Progresist Sârb – şi partenerii săi sunt implicaţi într-o campanie electorală intensă înaintea alegerilor parlamentare anticipate din 17 decembrie.

Fermierii, susţinuţi de partidele de opoziţie, vor ca actualul guvern condus de Ana Brnabic să le majoreze subvenţiile până la 35.000 de dinari (326 de dolari) per hectar, de la aproximativ 9.000 de dinari în prezent.

Fermierul Jovan Jovanov a spus că partenerii săi au blocat luni o autostradă şi un nod rutier în apropiere de capitala regională Novi Sad.

„În această dimineaţă am blocat autostrada…Vom permite trecerea vehiculelor la fiecare două ore şi jumătate”, le-a spus Jovanov jurnaliştilor.

Fermierii cer de asemenea împrumuturi subvenţionate de stat în 2024, stimulente pentru producţia de carne şi lapte, vânzarea de motorină fără accize şi reglementarea pieţei materiilor prime, printre altele.

Ministrul Agriculturii din Serbia, Jelena Tanaskovic, a spus săptămâna trecută că subvenţiile totale pentru agricultură prevăzute în bugetul pe 2024 se ridică la 100 de miliarde de dinari şi a cerut fermierilor să vină cu propuneri privind modul cum ar trebui să fie distribuite fondurile.

Noi discuţii între guvern şi fermieri au fost anunţate în a doua parte a zilei.

În 2022, agricultura a fost responsabilă pentru mai mult de 6,7% din economia Serbiei şi pentru mai mult de 21% din exporturi.

‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

Sute de fermieri spanioli se îndreaptă cu tractoarele spre Madrid

Câteva sute de tractoare se îndreaptă miercuri spre centrul...
‹ adv ›

Reuters: Fermierii polonezi îşi amplifică protestele cu o blocadă totală a frontierei cu Ucraina

Fermierii polonezi îşi vor amplifica marţi protestele la frontiera cu Ucraina, blocând aproape tot traficul în ceea ce spun...

Reuters: Tractoare pe străzile din Praga, fermierii cehi se alătură protestelor omologilor europeni

Sute de fermieri cehi şi-au dus luni tractoarele în centrul capitalei Praga, perturbând traficul prin faţa Ministerului Agriculturii, pe...
‹ adv ›
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole