24.9 C
București
vineri, 14 iunie, 2024

-

‹ adv ›
HomepageȘtiri AgricolePeste 3 000 de camioane - blocate la granița Poloniei cu Ucraina

Peste 3 000 de camioane – blocate la granița Poloniei cu Ucraina

Aproximativ 3.000 de camioane, în mare parte ucrainene, erau oprite duminică pe partea poloneză a graniţei, din cauza blocadei de peste 10 zile din partea şoferilor polonezi, au declarat autorităţile ucrainene, transmite Reuters, notează unimedia.info.

Şoferii polonezi de camioane au blocat la începutul acestei luni drumuri către trei puncte de trecere a frontierei cu Ucraina, pentru a protesta faţă de ceea ce ei consideră a fi lipsa de reacţie guvernului la pierderea de afaceri în faţa concurenţilor străini, de la invazia Rusiei în Ucraina, în februarie 2022.

Oficialii ucraineni au declarat săptămâna trecută că Kievul şi Varşovia nu au reuşit să ajungă la un acord pentru a opri protestul.

„De peste 10 zile, şoferii ucraineni au fost blocaţi la graniţa cu Polonia. Mii de oameni sunt nevoiţi să trăiască în condiţii dificile, cu alimente, apă şi combustibil limitate”, a declarat Oleksandr Kubrakov, vicepremierul Ucrainei, pe X, fosta Twitter.

Potrivit acestuia, camioanele aşteaptă la coadă pe mai mult de 30 km spre graniţă Yahodyn, peste 10 km spre Rava-Ruska şi mai mult de 16 km spre graniţa Krakivets.

Potrivit Ministerului Infrastructurii din Ucraina, o medie de 40.000-50.000 de camioane trec lunar graniţa cu Polonia, prin opt puncte de trecere existente, de două ori mai multe decât înainte de război.

Majoritatea mărfurilor sunt transportate de flota de transport a Ucrainei. Acum doar câteva vehicule pe oră trec prin graniţa poloneză la punctele de control blocate, spun poliţiştii de frontieră ucraineni.

Brokerii de cereale ucraineni au declarat săptămâna trecută că transporturile rutiere de alimente ale Ucrainei au scăzut cu 2,7% în primele 13 zile ale lunii noiembrie, din cauza dificultăţilor de la graniţa poloneză cauzate de greva şoferilor.

Spike Brokers, care urmăreşte în mod regulat statisticile de export, a declarat că trecerea vehiculelor prin punctele de control vamal de la graniţa cu Polonia a scăzut la 4.000 de tone de marfă pe zi, faţă de vârful de 7.500 de tone pe zi cu o lună mai devreme.

‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

Noi proteste ale fermierilor europeni. Tractoarele se întorc în centrul Bruxellesului

Sindicatele franceze și spaniole invită fermierii să blocheze granița...
‹ adv ›

Producătorii agricoli amână acţiunile de protest programate începând cu 27 mai

Forumul Agricultorilor şi Procesatorilor Profesionişti din România (Forumul APPR) a decis amânarea acţiunilor de protest ce trebuiau să aibă...

AFP: Fermierii polonezi au blocat două puncte de trecere a frontierei cu Germania

Fermierii polonezi au reluat acţiunile de blocare a frontierei cu Germania, interzicând accesul la două importante puncte de trecere,...
‹ adv ›
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole