20.9 C
București
vineri, 14 iunie, 2024

-

‹ adv ›
HomepageȘtiri AgricoleProducţia de vin a UE a fost de 16,1 miliarde litri în...

Producţia de vin a UE a fost de 16,1 miliarde litri în 2022, în scădere comparativ cu 2021

O cantitate de 16,1 miliarde litri de vin (incluzând vinuri spumante, porto şi must) a fost produsă în Uniunea Europeană în anul 2022, în scădere faţă de o cantitate de 17,6 miliarde litri de vin produsă în anul 2021, conform datelor publicate joi de Eurostat.

Trei state membre au fost responsabile pentru 83% din producţia totală de vin a UE. Italia şi Spania au avut fiecare o producţie de aproape cinci miliarde de litri de vin, ceea ce înseamnă că împreună cele două state au asigurat 62% din producţia totală, urmate de Franţa cu o producţie de 3,4 miliarde litri de vin, sau 20% din producţia totală a UE.

Potrivit Eurostat, alte state membre a căror producţie de vin este mai mare de 1% din producţia totală a UE sunt: Germania (4%), Portugalia (peste 2%) şi Ungaria (mai puţin de 2%).

Tot în 2022, statele membre UE au exportat o cantitate totală de 7,2 miliarde litri de vin din care aproape jumătate (3,2 miliarde litri sau 44%) a fost exportată în afara blocului comunitar. Cele mai mari cantităţi au fost exportate spre Marea Britanie (700 milioane de litri sau 23% din totalul exporturilor extra-comunitare). Urmează în ordine SUA (aproximativ 700 milioane de litri sau 22%), Rusia (300 milioane de litri sau 9%) şi Canada (200 milioane litri sau 6%).

Italia este de departe cel mai mare exportator de vin din UE, cu 2,2 miliarde litri în 2022, echivalentul a 30% din exporturile UE de vin. Urmează, în ordine, Spania cu 2,1 miliarde litri de vin sau 29% din exporturile UE, şi Franţa cu 1,4 miliarde litri de vin sau 19% din exporturile UE. 

‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

INS: Unităţile procesatoare au colectat cu 5,2% mai mult lapte; importurile au urcat cu 43%

Cantitatea de lapte de vacă pe care unităţile procesatoare...
‹ adv ›

Optimizarea silozului pentru conservarea optimă a furajului

Silozul este o tehnică esențială pentru conservarea furajului, oferind crescătorilor de animale o soluție valoroasă, pentru a garanta hrană...

Dezastrul lăsat în urmă de codul roşu de vijelii, au fost rafale de peste 100 de km/h

A fost cod roşu de vijelii în mai multe judeţe ale ţării, iar vântul, ploile şi grindina uriaşă au...
‹ adv ›
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole