18.9 C
București
duminică, 26 mai, 2024

-

HomepageAdvBayer și Microsoft anunță un parteneriat pentru a îmbunătăți interoperabilitatea datelor în...

Bayer și Microsoft anunță un parteneriat pentru a îmbunătăți interoperabilitatea datelor în agricultură

Bayer și Microsoft au anunțat astăzi o nouă colaborare care va îmbunătăți interoperabilitatea datelor în agricultură. Noua colaborare va permite companiilor din întreaga industrie să se conecteze și să partajeze date agricole într-un mod sigur și conform.

O parte a colaborării include dezvoltarea de noi conectori de date care vor permite companiilor să se conecteze la datele utilajelor agricole de la diverși producători. Acest lucru va face mai ușor pentru fermieri și alte părți interesate să acceseze și să utilizeze datele pentru a îmbunătăți rezultatele agricole.

Jeremy Williams, șeful Climate LLC și al Agriculturii Digitale pentru divizia Crop Science a Bayer, a declarat:
„Datele agricole nu sunt o noutate, dar tehnologia a evoluat enorm, iar odată cu ea ar trebui să evolueze și modul în care fermierii pot colecta, partaja și beneficia de datele pe care le generează în fermă.”

O altă parte a colaborării include dezvoltarea de noi soluții de monitorizare a culturilor. Aceste soluții vor folosi imagini prin satelit pentru a identifica culturile în timpul sezonului. Acest lucru poate fi folosit pentru a îmbunătăți eficiența producției agricole și pentru a sprijini programele de sustenabilitate.

Morten Schmidt, CEO al OneSoil, a declarat:

„A contribui la AgPowered Services ale platformei chiar de la început este cu adevărat încântător. Modelele de detectare a culturilor de ultimă generație ale OneSoil, alimentate de AI și teledetecție, demonstrează angajamentul nostru de a revoluționa industria agricolă la nivel global.”

Capabilități gata făcute pentru agricultură, de la start-up-uri la companii globale

Tehnologia din diverse industrii, inclusiv agricultura, continuă să se îmbunătățească. În mai, Microsoft a dezvăluit o platformă de analiză end-to-end, unificată, numită Microsoft Fabric, care ajută organizațiile să reunească toate instrumentele de date și analiză de care au nevoie pentru a oferi soluții bazate pe AI, cum ar fi aplicațiile de modele lingvistice mari pentru agricultură.

Microsoft și parteneri precum Bayer vor continua să extindă Azure Data Manager cu conectori și capabilități mai specifice agriculturii, astfel încât informațiile să nu mai fie limitate de tipuri și surse specifice de date, integrând, în același timp, noi capabilități din Fabric, începând cu Fabric Data Factory.

„Noile integrări cu Microsoft Fabric susțin o interoperabilitate și capacitatea de a prelua date din surse disparate, creând o fundație de date unificată. Fabric oferă, de asemenea, o singură platformă de analiză bazată pe AI care aduce mișcarea și transformarea datelor la scară cloud la scenarii specifice agriculturii, permițând clienților noștri să scurteze timpul necesar pentru a obține informații”, a declarat Satish Thomas, vicepreședinte corporativ Microsoft pentru Industry Clouds.

Așa cum a fost anunțat deja în 2021 și la începutul acestui an, AgPowered Services de la Bayer în combinație cu Azure Data Manager oferă soluții gata, disponibile pentru companii și organizații de la start-up-uri până la întreprinderi globale pentru a le licenția și utiliza pentru propriile soluții digitale interne sau orientate către clienți.

De exemplu, companiile care dezvoltă tehnologii pentru fermă pot construi pe noua infrastructură cloud și pe funcționalitățile de bază de la Microsoft (Azure Data Manager) și pot licenția funcționalități suplimentare de la Bayer (AgPowered Services) pentru a construi instrumente digitale care susțin rezultate agrotehnice favorabile pentru agricultori.

În mod similar, companiile de bunuri de larg consum pot utiliza ofertele cloud pentru a construi soluții care oferă informații despre nutrienți, sustenabilitate și practici de producție pentru a construi încrederea cu consumatorii, părțile interesate și investitorii.

Sergiu Jaman
Sergiu Jaman
Consultant AgTech

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

Pyxides, trei substanțe active consacrate într-o combinație unică

Porumbul este planta de cultură cea mai sensibilă și...

Exim Banca Românească şi Export Credit Greece vor colabora pentru dezvoltarea comerţului şi investiţiilor

Exim Banca Românească, în calitate de agenţie de export a României, şi Export Credit Greece au semnat un memorandum...

Ghidul fermierului care cultivă floarea-soarelui. De la cultivare și îngrijire, la tratament, riscuri și recoltare

Particularități generale ale culturii de floarea-soarelui România se situează pe primul loc în UE, la suprafața cultivată cu floarea-soarelui și...

CFRO: Au început înscrierile în programul „Tineri Lideri pentru Agricultură”, Ediția 2024-2025

Clubul Fermierilor Români anunță că în prezent există o Comunitate de peste 300 de absolvenți, construită în cadrul Programului „Tineri Lideri pentru...
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole