28.2 C
București
sâmbătă, 15 iunie, 2024

-

‹ adv ›
HomepageȘtiri AgricoleTulcea: S-a reluat pescuitul pe unele sectoare ale Dunării

Tulcea: S-a reluat pescuitul pe unele sectoare ale Dunării

Pescuitul în scop comercial şi recreativ/sportiv pe Dunăre, în apele care constituie frontieră de stat cu Ucraina, inclusiv Golful Musura, precum şi în sectorul care constituie frontieră cu Bulgaria s-a reluat începând de joi, potrivit ordinului de prohibiţie a pescuitului din acest an emis de Ministerul Agriculturii şi cel al Mediului.

În cele două zone, prohibiţia pescuitului s-a desfăşurat în perioada 16 aprilie-30 mai, iar în celelalte habitate naturale din România prohibiţia va continua până pe 7 iunie, inclusiv.

Potrivit ordinului de prohibiţie din acest an, pe teritoriul Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării, în afara perioadelor de prohibiţie, pescuitul recreativ/sportiv al speciilor ştiucă, şalău, somn şi crap este permis numai cu eliberarea imediată a tuturor capturilor din aceste specii, cu reţinerea unui singur exemplar/zi, dar nu mai mare de 3 kilograme, dintr-o singură specie.

Spre deosebire de anii trecuţi, în acest an, pescarii ce desfăşoară activităţi de pescuit recreativ/sportiv în Deltă nu pot transporta o cantitate de peşte mai mare de 10 kilograme de pescar sau 15 kilograme de familie, indiferent de numărul de zile în care au desfăşurat activitatea. 

‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

‹ adv ›

Focul bacterian Erwinia amylovora – sfaturi pentru control

Focul bacterian este o boală produsă de Erwinia amylovora care afectează părul, mărul și gutuiul. Infecțiile apar frecvent în...

Reuters: Producţia de cereale în Ucraina va rămâne neprofitabilă şi în 2024

Cultivarea cerealelor în Ucraina va rămâne o activitate neprofitabilă în anul 2024, din cauza invaziei ruseşti, chiar dacă pierderile...
‹ adv ›
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole