11.8 C
București
duminică, 25 februarie, 2024

-

‹ adv ›
HomepageȘtiri AgricoleConcurs „Tradiție și inovație în arta gastronomică” - organizat de USV Iași

Concurs „Tradiție și inovație în arta gastronomică” – organizat de USV Iași

Pasionații de gastronomie, studenți și elevi deopotrivă, își vor demonstra talentul în cadrul Concursului Național Studențesc „TRADIŢIE ŞI INOVAŢIE ÎN ARTA GASTRONOMICĂ” organizat de Universitatea de Științele Vieții „Ion Ionescu de la Brad” din Iași (USV), în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Iași, Liga Studenților Agronomi și Veterinari și cu Asociația Studenților Veterinari din Iași.  

Concursul avea loc marți, 14 noiembrie 2023, ora 10.00, la USV Iași, în clădirea TPPA. Pe lângă studenții de la USV Iași, la această ediție a concursului vor mai participa tineri de la instituții de învățământ precum Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu, Facultatea de Inginere Alimentară din Suceava, Universitatea Dunărea de Jos din Galați, Colegiul „Virgil Madgearu” Iași, Colegiul Agricol și Industrie Alimentară „Vasile Adamachi” Iași, Liceul Tehnologic Economic de Turism Iași, Colegiul Tehnologic „Olga Sturdza” Miroslava, Liceul Tehnologic Economic Pașcani și Liceul Tehnologic Hârlău. 

„Jurizarea va fi realizată de chefi care se bucură de notorietate, iar conform regulamentului concursului echipele participante trebuie să aibă în componența lor doi membri. De asemenea, ne propunem ca  evenimentul să se încheie cu o gală de premiere a celor mai bune inițiative în domeniu gastronomic”, a transmis prof. dr. Vasile Stoleru, prorector cu activitățile sociale.

Concursul organizat de către USV Iași are ca principal scop educația culinară care susține interesul crescut al studenților și elevilor pentru arta gustului și, mai ales, dezvoltarea culturii gastronomice locale, aflată într-o evoluție în România.

‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

EuroGrainExchange 2024: analiza pieței oleaginoaselor, pe agenda discuțiilor

EuroGrainExchange, un eveniment semnificativ în industria cerealelor, este programat...
‹ adv ›

EuroGrain Exchange 2024 deschide porțile oportunităților pentru afaceri agricole

Pentru a doua oară în capitala României, EuroGrain Exchange 2024, eveniment de clasă dedicat afacerilor cu cereale din Europa...

FRUIT LOGISTICA 2024 a atras expozanți din 94 de țări și zeci de mii de vizitatori din 145 de țări

FRUIT LOGISTICA, cel mai prestigios eveniment din domeniul fructelor și legumelor la nivel mondial, desfășurat între 7 și 9...
‹ adv ›
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole