22.2 C
București
vineri, 21 iunie, 2024

-

‹ adv ›
HomepageȘtiri AgricoleConcurs „Tradiție și inovație în arta gastronomică” - organizat de USV Iași

Concurs „Tradiție și inovație în arta gastronomică” – organizat de USV Iași

Pasionații de gastronomie, studenți și elevi deopotrivă, își vor demonstra talentul în cadrul Concursului Național Studențesc „TRADIŢIE ŞI INOVAŢIE ÎN ARTA GASTRONOMICĂ” organizat de Universitatea de Științele Vieții „Ion Ionescu de la Brad” din Iași (USV), în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Iași, Liga Studenților Agronomi și Veterinari și cu Asociația Studenților Veterinari din Iași.  

Concursul avea loc marți, 14 noiembrie 2023, ora 10.00, la USV Iași, în clădirea TPPA. Pe lângă studenții de la USV Iași, la această ediție a concursului vor mai participa tineri de la instituții de învățământ precum Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu, Facultatea de Inginere Alimentară din Suceava, Universitatea Dunărea de Jos din Galați, Colegiul „Virgil Madgearu” Iași, Colegiul Agricol și Industrie Alimentară „Vasile Adamachi” Iași, Liceul Tehnologic Economic de Turism Iași, Colegiul Tehnologic „Olga Sturdza” Miroslava, Liceul Tehnologic Economic Pașcani și Liceul Tehnologic Hârlău. 

„Jurizarea va fi realizată de chefi care se bucură de notorietate, iar conform regulamentului concursului echipele participante trebuie să aibă în componența lor doi membri. De asemenea, ne propunem ca  evenimentul să se încheie cu o gală de premiere a celor mai bune inițiative în domeniu gastronomic”, a transmis prof. dr. Vasile Stoleru, prorector cu activitățile sociale.

Concursul organizat de către USV Iași are ca principal scop educația culinară care susține interesul crescut al studenților și elevilor pentru arta gustului și, mai ales, dezvoltarea culturii gastronomice locale, aflată într-o evoluție în România.

‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

USV Iași organizează Ziua Biodiversității Grâului, la Ezăreni

Universitatea de Științele Vieții „Ion Ionescu de la Brad”...
‹ adv ›

Vinurile românești, promovate la TIFF: 2.000 de sticle de vin de la trei producători locali vor fi degustate în cadrul evenimentului

Peste 2.000 de sticle de vin, provenite de la mai mulți producători locali, vor fi degustate în cadrul Transylvania...

USV Iași a devenit membru al Asociației Europene a Universităților de Științele Vieții

Universitatea de Științele Vieții „Ion Ionescu de la Brad” din Iași a participat, ieri, pe 6 iunie 2024 la...
‹ adv ›
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole