19.9 C
București
vineri, 12 aprilie, 2024

-

‹ adv ›
HomepageȘtiri AgricoleBraşov: Firme de pe piaţa laptelui, zahărului şi a uleiului de floarea...

Braşov: Firme de pe piaţa laptelui, zahărului şi a uleiului de floarea soarelui – vizate de anchete ale Consiliului Concurenţei

Consiliul Concurenţei are, în prezent, deschise trei investigaţii ce privesc firme de pe piaţa laptelui, cea a zahărului şi cea a uleiului de floarea soarelui, care urmează să stabilească dacă acestea nu cumva s-au folosit de inflaţie pentru a menţine preţurile ridicate nejustificat, a declarat joi, la Braşov, vicepreşedintele instituţiei, Dan Virgil Pascu.

Potrivit acestuia, o parte din operatorii care sunt investigaţi sunt din zona Braşovului.

„Avem deschise trei investigaţii – pe piaţa zahărului, a untului şi a uleiului de floarea soarelui. Inspecţii inopinate au avut loc la Braşov pe piaţa untului, este un actor mare piaţa lactatelor din România. Am desfăşurat investigaţii în toată ţara, am strâns informaţii în continuarea probelor pe care le-am găsit la faţa locului, însă, din punctul nostru de vedere, există o suspiciune, însă operatorii, întreprinderile nu sunt considerate vinovate în acest moment. Ţin să subliniez că la noi operează, ca şi peste tot, prezumpţia de nevinovăţie”, a precizat Pascu, într-o conferinţă de presă.

Conform lui Laszlo Gyerko, membru în plenul Consiliului Concurenţei, în ultimii cinci ani, la nivelul zonei, a judeţelor Braşov, Covasna şi Harghita, instituţia a dat amenzi în valoare de 40 de milioane de lei.

Peste jumătate din această sumă o reprezintă sancţiunea aplicată unor firme din domeniul industriei lemnului – 22 de milioane de lei. Această amendă a fost dată în urma unei investigaţii complexe, ce a durat peste 4 ani.

Restul sumei reprezintă amenzi mai reduse ca şi cuantum şi au fost aplicate unor firme din regiune din domeniul energiei.

Cei doi s-au aflat vineri la Braşov, alături de alţi membri ai conducerii Consiliului Concurenţei, în cadrul unei caravane ce are ca scop diseminarea culturii concurenţei şi analizarea mediului concurenţial din Regiunea Centru.

În cadrul evenimentului, reprezentanţii Consiliului Concurenţei au avut întâlniri cu mediul de afaceri din zonă, cu reprezentanţii unităţilor administrativ-teritoriale şi cu studenţi ai Universităţii Transilvania, în cadrul cărora au fost abordate teme precum: aspecte de natură anticoncurenţială privind asociaţiile de întreprinderi, protejarea unui mediu concurenţial în achiziţiile publice şi contribuţia ajutorului de stat la dezvoltarea României. 

‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

‹ adv ›

DPA: Vânzarea de terenuri agricole din fosta Germanie de Est aflate în proprietatea statului va înceta

Guvernul de la Berlin va pune capăt vânzării de terenuri agricole din fosta Germanie de Est aflate în proprietatea...

ANF: Reziduuri de pesticide peste limita maximă admisă în probe din mărar, spanac, ceapă verde şi pătrunjel

Mărarul, spanacul, ceapa verde şi pătrunjelul sunt verdeţurile care au avut reziduuri de pesticide cu valori mai mari decât...
‹ adv ›
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole