7.7 C
București
joi, 21 noiembrie, 2024

-

‹ adv ›
HomepageArticoleAndreea-Oana Arnăutu a renunțat la munca de birou pentru a lucra în...

Andreea-Oana Arnăutu a renunțat la munca de birou pentru a lucra în ferma familiei: Agricultura și zootehnia nu vor dispărea niciodată, indiferent de vremuri

Andreea-Oana Arnăutu are 20 ani și este studentă la Facultatea de Agricultură USV Iași, în anul I, specializarea Ingineria și managementul afacerilor agricole.

Este din comuna Călărași, județul Botoșani, acolo unde se află și ferma pe care o administrează împreună cu familia, 400 de hectare de teren agricol și 50 de hectare de pășune.

Familia este antrenată și în creșterea bovinelor pentru carne din rasa Charolaise și ovine din rasa Suffolk, Karakul, carabașe. În total având un efectiv de aproximativ 500 animale.

Agricultura – lozul câștigător pentru frații Arnăutu

„Exploatăm o fermă de circa 50 hectare pășune și 400 de hectare de teren agricol, unde cultivăm porumb, rapița, floarea-soarelui, grâu și câteva hectare de lucernă, reprezentând o parte de hrană pentru animale, respectiv bovine pentru carne din rasa Charolaise și ovine din rasa Suffolk, Karakul și carabașe, undeva la un efectiv de 500 animale.

Ferma noastră s-a dezvoltat treptat cu animalele, teren și utilajele agricole, iar pe parcursul anilor ne-am implicat și noi copiii, mai precis eu și fratele meu, Claudiu, absolvent al Facultății de Agricultură USV Iași, în prezent inginer agronom. Eu de mică am fost înconjurată de animale și utilaje, iar treptat am prins drag de tot ceea ce înseamnă agricultură, unde fac totul cu plăcere, de aceea am ales să urmez și studiile la această Facultate”, specifică tânăra studentă.

‹ adv ›

Ajutorul tatălui

Tânăra urmează pașii fratelui său pentru că vrea să ducă tradiția mai departe.

„Nu mă văd făcând altceva și am gânduri mari pentru viitor, fiind o afacere profitabilă dacă muncești pentru aceasta. Da, sunt implicată fizic alături de familia mea, forța de muncă fiind foarte greu de găsit, am învățat pe parcursul anilor, iar de ceva ani știu să folosesc în mare parte toate utilajele, dezvoltând o pasiune pentru acestea și devenind împreună cu fratele meu mâna dreaptă a tatălui nostru.

Pentru a reuși într-un domeniu, indiferent care ar fi, nu poți reuși fără încredere, muncă și pasiune. Agricultura este un domeniu pe care îl recomand cu încredere tinerilor, fiind o experiență frumoasă și, totodată, de viitor pentru că, din acest domeniu ne hrănim cu toții, iar agricultura și zootehnia nu vor dispărea niciodată, indiferent de vremuri. Bineînțeles, cu voință poți porni și de jos ca mic fermier, prin accesarea anumitor fonduri europene destinate, viitorul agriculturii fiind în mâinile tinerilor fermieri”, mai adaugă Andreea.

Utilaje și echipamente de ultimă generație

La subiectul tehnologizate în ferma de la Călărași, familia Arnăutu se orientează mereu spre utilaje și echipamente necesare pentru a lucra cât mai ușor.

„Ne place să încercăm diferite metode în pregătirea terenului, însămânțarea și erbicidarea plantelor, până o găsim pe cea mai eficientă, bineînțeles dacă la acestea contribuie și vremea favorabilă”, mai menționează aceasta.

Când vine vorba de animale, în trecut familia Arnăutu s-a ocupat și cu ovinele de lapte, dar de ceva ani buni s-au orientat spre cele de carne și instalarea gardurilor electrice pentru acestea.

„O mare parte din an, gardurile electrice oferă și posibilitatea unei parcelări simple și rapide a oricărui perimetru, fiind un mare avantaj pentru noi când vine vorba de forța de munca care este greu de găsit și timpul ce trebuie alocat animalelor”, a încheiat Andreea-Oana Arnăutu, studentă la Facultatea de Agricultură USV Iași, în anul I.

‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

Zilele Recoltei la USV Iași: Festivalul gusturilor locale cu peste 80 de expozanți

Legume, fructe, salate, compoturi, preparate din carne, sorturi de...
‹ adv ›

USV Iași organizează prima degustare de struguri pe 20 septembrie 2024

Pe 20 septembrie 2024, Universitatea de Științele Vieții „Ion Ionescu de la Brad” din Iași va găzdui prima ediție...

Alba: Peste trei milioane de euro, viraţi în conturile a zeci de tineri fermieri din zona montană

Aproape 60 de tineri fermieri din zona montană din Alba au primit în total peste trei milioane de euro,...
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole