13.3 C
București
vineri, 3 mai, 2024

-

‹ adv ›
HomepageȘtiri AgricoleUSDA anunță noi standarde pentru animalele și păsările crescute în sistem ecologic

USDA anunță noi standarde pentru animalele și păsările crescute în sistem ecologic

Anunțată la 25 octombrie 2023, de către Departamentul de Agricultură al Statelor Unite (USDA), noua reglementare privind Standardele Organice pentru Animale și Păsări crescute în sistem ecologic (OLPS) își propune să creeze condiții de concurență echitabile pentru producătorii organici, asigurând în același timp consumatorii că produsele lactate, carnea și ouăle organice respectă standarde de bunăstare mai ridicate.

Sectorul organic și consumatorii au pledat timp de două decenii pentru standarde de bunăstare mai stricte pentru animale. Noua reglementare OLPS a USDA abordează aceste preocupări prin stabilirea unor standarde clare pentru accesul în aer liber pentru păsările organice, inclusiv cerințe minime privind spațiul interior și exterior.

De asemenea, clarifică condițiile de întreținere, îngrijirea veterinară, transportul și practicile de sacrificare pentru toate speciile de animale vii și de pasăre organice.

Unul dintre cele mai semnificative aspecte ale noii reglementări este clarificarea că volierele închise, cu plasă, nu se califică drept spațiu exterior suficient pentru puii organici. Producătorii de păsări de curte eco vor avea la dispoziție până la cinci ani pentru a implementa aceste noi reglementări.

Reacții din partea industriei

Producătorii organici au susținut în mod covârșitor acțiunea USDA. Adam Warthesen, reprezentant al sectorului organic din SUA, a declarat că noile standarde vor asigura că puii vor ieși în aer liber și se vor comporta în mod natural, iar Cameron Whitehead, reprezentant al unei companii din domeniu, a menționat că industria s-a luptat pentru această regulă timp de peste șase ani și este mulțumită să vadă că USDA validează așteptările consumatorilor.

Modificările OLPS au fost deschise pentru comentarii publice până la 10 noiembrie 2022 și au primit un sprijin covârșitor. Analiza a arătat că, din cele aproape 40.000 de comentarii postate, o majoritate semnificativă de 89% a fost în favoarea finalizării și implementării reglementării.

‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

Îngrășăminte verzi pentru grădină – 6 culturi semănate primăvara pentru a „hrăni” solul

Îngrășămintele verzi au un rol important de a îmbogăți...
‹ adv ›

Ciupercile entomopatogene Beauveria bassiana – cum controlează dăunătorii

Ciupercile entomopatogene reprezintă o parte fundamentală a gestionării integrate a dăunătorilor. Aceste specii atacă insectele în orice stadiu de...

Urechelnița – beneficii și daune în livezi. Control

Urechelnița comună (Forficula auricularia) este o insectă benefică pentru pomi, ajutând la controlul mai multor specii de dăunători, însă, pe...
‹ adv ›
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole