17.8 C
București
sâmbătă, 13 aprilie, 2024

-

HomepageAdvEast Grain atrage o investiție din partea Grupului ceh Agrofert

East Grain atrage o investiție din partea Grupului ceh Agrofert

East Grain atrage o investiție din partea Grupului ceh Agrofert. Prin aceasta grupul Agrofert obține pachetul majoritar de 65% al companiei clujene. Tranzacția se realizează în principal printr-o majorare de capital și reprezintă cea mai importantă investiție externă în agrobusinessul românesc din ultimul an.

Principala activitate a East Grain este comerțul cu cereale și semințe oleaginoase, dar prestează și o serie de servicii adiacente cum ar fi servicii de logistică, depozitare, procesare și integrare. East Grains a consacrat deja ca jucător regional având prezență în România, Ungaria și Serbia.

Investiția Agrofert vine pe fondul dinamicii East Grain care a avut o creștere medie a businessului în medie (CAGR) de 22,5% în ultimii 5 ani. Investiția va permite East Grain să-și susțină viziunea de expansiune și diversificare. Pentru Agrofert pachetul majoritar în East Grain înseamnă o rampă de lansare bine fundamentată pe piața românească de produse agricole, care să completeze rețeaua sa existentă de distribuție de îngrășăminte din România.

Agrofert este cel mai mare grup de companii care activează în agricultura și industria alimentară în Europa Centrală, dar este și un producător important de îngrășăminte, ceea ce indică deja în ce direcție își va diversifica activitatea East Grain.

Până în prezent Agrofert are o prezență importantă pe latura de agrobusiness în Cehia, Germania, Polonia, Slovacia, Ungaria și Croația iar cu această achiziție își consolidează considerabil prezența și în România.

„Suntem nerăbdători să punem în valoare experiența noastră de treizeci de ani în favoarea grupul East Grain. Investiția noastră va permite grupului să exploateze noi oportunități, să își mărească capacitățile și să-și extindă prezența pe piață”, a declarat Libor Němeček (director M&A și Corporate Finance al Agrofert).

Cât de importantă este această investiție pentru Agrofert este semnalat și de faptul că în cadrul noului board East Grain vor activa și Petr Cingr actualmente (vicepreședintele board-ului Agrofert), Libor Němeček (Membru al board-ului Agrofert),precum și Andreas Klamminger (Director General al Fert-Tradero S.r.l).

„În Agrofert am găsit un partener extrem de dedicat și profesionist, vom profita de nenumărate instrumente noi care ne vor susține creșterea pe termen lung. Agrofert este partenerul alături de care vom putea crește considerabil valoarea adăugată creată de grupul East în piața regională. Consider că această tranzacție este unică în agribusiness-ul românesc: nu este vorba despre un exitci despre un parteneriat pe termen lung între o companie românească consacrată și un important jucător european”, a declarat Tamás Vincze CEO-ul East Grain.

Procesul se va încheia în aproximativ patru luni, pasul următor fiind avizul departamentului pentru concurența din cadrul Comisiei Europene și a altor autorități de reglementare relevante.

Adv
Adv
Advertoriale și comunicate de la cele mai importante companii și organizații din agrobusiness-ul românesc.

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

Liderul pieței de carne de pui din România – premiat pentru Inovare în Sustenabilitate

Proiectul „De la bob la furculiță și „înapoi”, dezvoltat...

BERD a revenit pe profit în 2023 cu un rezultat net pozitiv de 2,1 miliarde de euro

Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD) a raportat miercuri un profit net de 2,1 miliarde de euro pentru...

Norofert anunță semnarea primului contract de distribuție pentru 3 state din SUA 

Norofert, liderul cercetării pentru agricultura regenerativă și unul dintre cei mai mari producători de inputuri din România, listat la...

Sorin Maslo: „Cricova a înregistrat în 2023 cel mai mare profit din istoria întreprinderii. Venim cu lansări inedite în acest an”

Combinatul de Vinuri „Cricova” din Republica Moldova a înregistrat o creștere impresionantă în 2023. Într-un efort de a consolida...
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole