20.6 C
București
marți, 9 aprilie, 2024

-

‹ adv ›
HomepageȘtiri AgricoleCiolacu şi Shmyhal au semnat Memorandumul privind asigurarea tranzitului sigur al produselor...

Ciolacu şi Shmyhal au semnat Memorandumul privind asigurarea tranzitului sigur al produselor ucrainene

Premierul Marcel Ciolacu şi omologul său ucrainean, Denys Shmyhal, au semnat miercuri, la finalul şedinţei comune a executivelor celor două ţări, desfăşurată la Kiev, un memorandum privind „asigurarea tranzitului sigur al produselor ucrainene şi o strategie privind dezvoltarea punctelor de trecere a frontierei Ucraina – România şi a infrastructurii rutiere conexe”.

De asemenea, a fost semnat un acord între Cabinetul de miniştri al Ucrainei şi Guvernul României privind construcţia podului rutier de frontieră peste râul Tisa, la graniţa romano-ucraineană, între localităţile Bila Tserkva şi Sighetu Marmaţiei.

Pe lista documentelor semnate la finalul şedinţei comune a celor două executive se află şi un Protocol de implementare între Cabinetul de miniştri al Ucrainei şi Guvernul României a Acordului între Ucraina şi Comunitatea Europeană privind readmisia persoanelor, dar şi un Memorandum de înţelegere între Ministerul Economiei din România şi Ministerul pentru Industrii Strategice al Ucrainei privind cooperarea în domeniul industriei de apărare.

Totodată, a fost semnat un Memorandum de înţelegere în domeniul farmaceutic, dar şi o Declaraţie de intenţie între Ministerul Sănătăţii din România şi Ministerul Sănătăţii din Ucraina. 

‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

Tulcea: A început prohibiţia generală a pescuitului în România

Începând de astăzi, 9 aprilie 2024 se instituie prohibiția...
‹ adv ›

UE adoptă reglementări mai stricte pentru importurile de produse agricole ucrainene

Uniunea Europeană a convenit în mod provizoriu să restricţioneze importurile de produse agricole ucrainene care, susţin unele state membre,...

Antreprenoriatul alimentației ecologice și convenționale – workshop organizat de USV Iași

Universitatea de Științele Vieții „Ion Ionescu de la Brad” din Iași (USV) va organiza mâine, 10 aprilie 2024, workshop-ul...
‹ adv ›
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole