23.5 C
București
miercuri, 17 aprilie, 2024

-

‹ adv ›
HomepageȘtiri AgricolePrima sesiune de depunere a proiectelor în programul Investalim începe în 27...

Prima sesiune de depunere a proiectelor în programul Investalim începe în 27 octombrie

Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, prin Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale, a publicat condiţiile accesării fondurilor disponibile pentru procesatori privind finanţarea acordată prin Programul naţional de dezvoltare şi susţinere a industriei alimentare Investalim.

„Am intrat în linie dreaptă cu acest program extrem de important pentru producţia românească şi iată că vom lansa în data de 27 octombrie prima sesiune de depunere a proiectelor. Este o măsură menită să crească siguranţa alimentară a ţării şi să sprijine fermierii români. Bugetul total al programului Investalim este de 590 de milioane de euro pentru perioada 2023-2026. Asta înseamnă aproximativ 148 de milioane de euro, anual. Prin această schemă vor fi înfiinţate şi modernizate unităţi de procesare în sectorul industriei alimentare”, a declarat ministrul Agriculturii, Florin Barbu.

Ghidul solicitantului şi anexele aferente acestuia se regăsesc pe pagina oficială a Agenţiei, www.afir.ro, în pagina dedicată schemei de ajutor de stat – afir.ro.

În baza acestor documente potenţialii beneficiari pot demara pregătirea documentaţiei necesare accesării de către solicitanţi a fondurilor INVESTALIM.

Cererile de aprobare pentru finanţare vor putea fi depuse de către potenţialii beneficiari începând cu data de 27 octombrie 2023, ora 8:30.

Depunerea şi înregistrarea cererilor de acord pentru finanţare se realizează în termen de 30 de zile calendaristice, respectiv în intervalul 27 octombrie 2023, ora 8:30 – 27 noiembrie 2023, ora 16:30.

Programul naţional de dezvoltare şi susţinere a industriei alimentare Investalim se implementează în perioada 2023 – 2026 prin Schema de ajutor de stat Investalim.

Beneficiarii eligibili pentru acest tip de sprijin pot fi întreprinderile nou-înfiinţate sau întreprinderile în activitate, atât IMM, cât şi întreprinderi mari, înfiinţate conform Legii nr. 31/1990 privind societăţile comerciale, republicată, cu modificările şi completările ulterioare.

„Intensitatea sprijinului nerambursabil are valori cuprinse între 30 – 70%, iar nivelul ajutorului de care poate beneficia o întreprindere poate ajunge până la un maxim de 57.750.000 de euro”.

Activităţile eligibile pentru care se acordă finanţare prin intermediul schemei de ajutor de stat Investalim sunt: prelucrarea şi conservarea cărnii, prelucrarea şi conservarea cărnii de pasăre, fabricarea produselor din carne (inclusiv din carne de pasăre), prelucrarea şi conservarea peştelui, crustaceelor şi moluştelor, prelucrarea şi conservarea cartofilor, fabricarea sucurilor de fructe şi legume, prelucrarea şi conservarea fructelor şi legumelor, fabricarea uleiurilor şi grăsimilor, fabricarea produselor lactate şi a brânzeturilor, fabricarea produselor de morărit, a pâinii, a prăjiturilor şi a produselor proaspete de patiserie, precum şi fabricarea zahărului.

  • Citește despre ->
  • MADR
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

MADR: Tehnologia rachetelor antigrindină nu produce o creştere a emisiilor de poluanţi în aer, apă sau sol

Exploatarea infrastructurii operaţionale din cadrul Sistemului Naţional Antigrindină şi...
‹ adv ›

Ajutor de minimis de 2.000 de lei pe scroafă/an pentru crescătorii de porci de reproducţie din rasele Bazna şi Mangaliţa

Hotărârea privind aprobarea programului de susţinere a crescătorilor de porci de reproducție din rasele Bazna şi/sau Mangalița pentru anul...

Ministrul Agriculturii: Retehnologizăm staţii de pompare care au fost puse în funcţiune în anul 1971

Una dintre cele mai vechi amenajări de irigaţii din România, Pietroiu- Ştefan cel Mare din judeţul Călăraşi, este în...
‹ adv ›
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole