20.5 C
București
miercuri, 10 aprilie, 2024

-

‹ adv ›
HomepageȘtiri AgricoleOportunități de finanțare prin PS PAC 2027 pentru investiții în sectorul pomicol

Oportunități de finanțare prin PS PAC 2027 pentru investiții în sectorul pomicol

Directorul general al AFIR, George Chirita, participă astăzi, 12 octombrie, la întâlnirea cu pomicultorii în cadrul Atelierului de lucru „Oportunități de finanțare europeană privind investițiile în sectorul pomicol. Prezent și viitor”.

La acest eveniment, alături de Mihai Coman, Directorul Institutului de Cercetare – Dezvoltare pentru Pomicultură Pitești – Mărăcineni și de reprezentanții MADR și AFIR de la nivel central și regional, sunt discutate oportunitățile de finanțate prin PS PAC 2027 privind investițiile în sectorul pomicol, precum și bune practici privind proiectele finanțate prin PNDR, submăsura 4.1a – Investiții în exploatații pomicole.

George Chiriță a precizat că prin PNDR, Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale a finanțat 570 de investiții în exploatații pomicole, pentru care a încheiat prin submăsura 4.1a contracte de finanțare în valoare totală de 307,4 milioane de euro. Plățile efectuate de AFIR au ajuns în acest moment la un cuantum de 222 de milioane de euro.

Prin PS PAC 2027, sectorul pomicol beneficiază de o alocare de 151,4 milioane euro prin intervenția DR 15 – Investiții în exploatații pomicole, din care pentru înfiinţare/ modernizare exploatații pomicole sunt disponibile 142,4 milioane euro, iar pentru înființare/ modernizare pepiniere pomicole: 9 milioane euro.

Atelierul de lucru este organizat de către Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale prin Rețeaua Națională de Dezvoltare Rurală, la Arad, în perioada 11 – 13 octombrie 2023.

  • Citește despre ->
  • AFIR
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

AFIR anunță programele active de finanțare pentru exploatațiile agricole

Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR) amintește că, fermierii...
‹ adv ›

AFIR: 30 aprilie, termen limită pentru cererile de finanțare în sectorul pomicol

Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR) amintește că, până pe 30 aprilie 2024, pot fi depuse cereri de finanțare...

Unitate modernă de colectare și procesare a cerealelor la Cricău, realizată pe fonduri europene

Cu o viziune inovatoare și sprijinul AFIR, comunitatea din Cricău demonstrează că dezvoltarea sustenabilă nu este doar un vis....
‹ adv ›
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole