17.8 C
București
sâmbătă, 13 aprilie, 2024

-

‹ adv ›
HomepageȘtiri AgricoleIndia se pregăteşte să restricţioneze exporturile de zahăr ceea ce ar ameninţa...

India se pregăteşte să restricţioneze exporturile de zahăr ceea ce ar ameninţa aprovizionarea globală

India ar urma să impună restricţii la exporturile sale de zahăr, după ce vremea secetoasă a afectat culturile de trestie de zahăr în al doilea mare cultivator mondial, o mişcare care va limita livrările mondiale de zahăr, transmite Bloomberg.

Potrivit unor surse din apropierea acestui dosar, ţara asiatică este posibil să restricţioneze exporturile de zahăr în noul sezon care a început la 1 octombrie 2023 şi o decizie oficială va fi anunţată în curând. Este posibil să fie emise cote pentru anumite vânzări pe pieţele externe, dacă situaţia de aprovizionare pe piaţa internă se va îmbunătăţi, au precizat sursele.

India a înregistrat cel mai slab sezon de ploi musonice din ultimii cinci ani şi orice scădere a producţiei agricole va creşte presiunile asupra Guvernului premierului Narendra Modi de a controla inflaţia produselor alimentare înaintea alegerilor de luna viitoare şi a celor din 2024. Restricţiile la export vor pune presiune asupra pieţei şi este posibil să ducă la creşterea cotaţiilor futures la bursele de la New York şi Londra.

India a introdus un sistem de cote în sezonul 2022-23 şi a restricţionat exporturile de zahăr până la aproximativ şase milioane de tone, comparativ cu exporturi nerestricţionate de 11 milioane de tone în anul anterior.

Un sondaj efectuat de Bloomberg luna trecută în rândul mai multor analişti, traderi şi procesatori arată că majoritatea celor intervievaţi se aşteaptă ca India să nu exporte nicio cantitate de zahăr în acest sezon din cauza producţiei reduse.

Cotaţiile la zahăr brut au urcat în luna septembrie până la cel mai ridicat nivel din ultimi 12 ani pe fondul îngrijorărilor cu privire la livrările limitate, în pofida unei recolte consistente de trestie de zahăr în Brazilia, cel mai mare producător mondial.

Separat, producţia de zahăr în Thailanda, al doilea mare exportator mondial, ar urma să scadă şi ea cu aproximativ o cincime la următoarea recoltă din cauza unei secete severe, potrivit unei estimări a unei Asociaţii profesionale din sectorul zahărului. Debutul fenomenului meteo El Nino în acest an a dus la condiţii secetoase şi precipitaţii mai mici în multe părţi din Asia.

‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

India impune taxe de 40% la exporturile de ceapă

India va impune până la 31 decembrie taxe de...
‹ adv ›

India ar putea importa grâu ieftin din Rusia pentru a stopa creşterea preţurilor

India este în negocieri cu Rusia pentru a importa grâu la preţ redus, în contextul majorării cotaţiilor pe plan...

India ar putea majora cantitatea de zahăr exportată în sezonul 2022/2023

India ar putea exporta cu până la un milion de tone de zahăr mai mult în sezonul 2022/2023, dacă...
‹ adv ›
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole