12.9 C
București
luni, 8 aprilie, 2024

-

‹ adv ›
HomepageȘtiri AgricoleMinistrul Mediului participă marţi la conferinţa finală a proiectului „Controlul Integrat al...

Ministrul Mediului participă marţi la conferinţa finală a proiectului „Controlul Integrat al Poluării cu Nutrienţi”

Ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor, Mircea Fechet, va participa, marţi, la conferinţa finală a proiectului „Controlul Integrat al Poluării cu Nutrienţi”, la ceremonia de deschidere a Forumului Ştiinţific al Asociaţiei Regionale VI (Europa) şi la deschiderea oficială Salonului Auto Bucureşti & Accesorii 2023.

Proiectul „Controlul Integrat al Poluării cu Nutrienţi” a avut ca scop principal pregătirea României pentru punerea în aplicare a Directivei Nitraţi, susţin reprezentanţii ministerului.

Astfel, finanţarea a vizat în principal construirea de platforme de gunoi de grajd la nivel comunal pentru micii fermieri, desfăşurarea unei largi campanii de conştientizare legată de poluarea cu nitraţi din surse agricole şi instruirea fermierilor pentru o utilizare eficientă a fertilizanţilor, precum şi consolidarea instituţională (a ANAR) în vederea îmbunătăţirii capacităţii de monitorizare a calităţii apelor subterane şi de suprafaţă.

Totodată, ministrul Mediului va participa la ceremonia de deschidere a Forumului Ştiinţific al Asociaţiei Regionale VI (Europa) din cadrul Organizaţiei Meteorologice Mondiale (OMM), cu tema este „Împreună în beneficiul cunoaşterii”. Evenimentul este organizat de Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM).

Ministrul Mediului va mai fi prezent marţi la deschiderea oficială a Salonului Auto Bucureşti & Accesorii 2023 care va avea loc la Romexpo – Pavilion B2 şi zona exterioară.

‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

‹ adv ›

6 îngrășăminte organice utile în grădină

An de an, concomitent cu recoltarea culturilor din sol sunt extrași diferiți nutrienți, iar odată ce aceștia nu sunt...

Cultura de pepene verde fără semințe – cum se cultivă

Hibrizii de pepene verde fără semințe sunt din ce în ce mai populari. O înțelegere de bază a geneticii...
‹ adv ›
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole