14.1 C
București
luni, 6 mai, 2024

-

‹ adv ›
HomepageȘtiri AgricoleMinistrul Mediului participă marţi la conferinţa finală a proiectului „Controlul Integrat al...

Ministrul Mediului participă marţi la conferinţa finală a proiectului „Controlul Integrat al Poluării cu Nutrienţi”

Ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor, Mircea Fechet, va participa, marţi, la conferinţa finală a proiectului „Controlul Integrat al Poluării cu Nutrienţi”, la ceremonia de deschidere a Forumului Ştiinţific al Asociaţiei Regionale VI (Europa) şi la deschiderea oficială Salonului Auto Bucureşti & Accesorii 2023.

Proiectul „Controlul Integrat al Poluării cu Nutrienţi” a avut ca scop principal pregătirea României pentru punerea în aplicare a Directivei Nitraţi, susţin reprezentanţii ministerului.

Astfel, finanţarea a vizat în principal construirea de platforme de gunoi de grajd la nivel comunal pentru micii fermieri, desfăşurarea unei largi campanii de conştientizare legată de poluarea cu nitraţi din surse agricole şi instruirea fermierilor pentru o utilizare eficientă a fertilizanţilor, precum şi consolidarea instituţională (a ANAR) în vederea îmbunătăţirii capacităţii de monitorizare a calităţii apelor subterane şi de suprafaţă.

Totodată, ministrul Mediului va participa la ceremonia de deschidere a Forumului Ştiinţific al Asociaţiei Regionale VI (Europa) din cadrul Organizaţiei Meteorologice Mondiale (OMM), cu tema este „Împreună în beneficiul cunoaşterii”. Evenimentul este organizat de Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM).

Ministrul Mediului va mai fi prezent marţi la deschiderea oficială a Salonului Auto Bucureşti & Accesorii 2023 care va avea loc la Romexpo – Pavilion B2 şi zona exterioară.

‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

Erinoza (bășicarea) viței de vie – când se fac tratamente pentru combaterea acarienilor eriofizi 

Erinoza, numită popular și bășicarea viței de vie, este...
‹ adv ›

FAO: Aprilie a fost a doua lună consecutivă de creştere a preţurilor mondiale la alimente

Indicele global al preţurilor produselor alimentare a crescut şi în luna aprilie, pentru a doua lună consecutiv, ca urmare...

Reuters: Coreea de Sud va amenda distribuitorii de alimente pentru aşa-numita „shrinkflation”

Autoritatea pentru concurenţă din Coreea de Sud (FTC) a anunţat vineri că producătorii şi distribuitorii de alimente vor fi...
‹ adv ›
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole