11.8 C
București
luni, 29 aprilie, 2024

-

‹ adv ›
HomepageȘtiri AgricoleRusia ar putea ridica restricţiile la exporturile de motorină prin conductă în...

Rusia ar putea ridica restricţiile la exporturile de motorină prin conductă în zilele următoare

Guvernul de la Moscova se pregăteşte să ridice, parţial, embargoul vizând exporturile de motorină, informează cotidianul rus Kommersant citând surse care au dorit să îşi păstreze anonimatul, relatează Reuters.

Potrivit Kommersant, restricţiile vor fi ridicate numai pentru exporturile de motorină prin conducte iar volumele ar putea fi supuse unor cote pentru a evita o explozie a preţurilor angro. În schimb, restricţiile la exporturile de benzină vor rămâne în vigoare, pentru moment.

Facilităţile de depozitare ale Transneft, compania rusească responsabilă de transportul de hidrocarburi, sunt aproape pline iar redirecţionarea volumelor suplimentare spre piaţa internă este imposibilă din punct de vedere tehnic, susţine Kommersant.

Oficial, autorităţile de la Moscova au anunţat marţi că nu au stabilit niciun calendar pentru embargoul la exporturile de carburanţi pe care l-au introdus luna trecută.

Chiar dacă este unul dintre cei mai mari producători mondiali de petrol, Rusia s-a confruntat în ultimele luni cu probleme în aprovizionarea cu benzină şi motorină deoarece preţurile mai mari la export a făcut mai avantajoasă vânzarea peste hotare a producţiei pentru companiile ruseşti de rafinare.

‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

ANM: Valori termice mai ridicate decât cele specifice până pe 6 mai

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM), a emis pentru perioada...
‹ adv ›

AgroMeteo: Seceta pedologică se menţine pe suprafeţe agricole extinse din Moldova, Dobrogea şi Oltenia

Secetă pedologică moderată şi puternică se înregistrează în cultura grâului de toamnă pe suprafeţe extinse din Moldova, Dobrogea şi...

Guvernul francez anunţă noi măsuri pentru a rezolva criza din sectorul agricol

Guvernul francez a dat sâmbătă publicităţii o serie de măsuri suplimentare în favoarea agricultorilor, în speranţa că va încheia...
‹ adv ›
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole