15.3 C
București
duminică, 14 aprilie, 2024

-

‹ adv ›
HomepageȘtiri AgricoleRusia ar putea ridica restricţiile la exporturile de motorină prin conductă în...

Rusia ar putea ridica restricţiile la exporturile de motorină prin conductă în zilele următoare

Guvernul de la Moscova se pregăteşte să ridice, parţial, embargoul vizând exporturile de motorină, informează cotidianul rus Kommersant citând surse care au dorit să îşi păstreze anonimatul, relatează Reuters.

Potrivit Kommersant, restricţiile vor fi ridicate numai pentru exporturile de motorină prin conducte iar volumele ar putea fi supuse unor cote pentru a evita o explozie a preţurilor angro. În schimb, restricţiile la exporturile de benzină vor rămâne în vigoare, pentru moment.

Facilităţile de depozitare ale Transneft, compania rusească responsabilă de transportul de hidrocarburi, sunt aproape pline iar redirecţionarea volumelor suplimentare spre piaţa internă este imposibilă din punct de vedere tehnic, susţine Kommersant.

Oficial, autorităţile de la Moscova au anunţat marţi că nu au stabilit niciun calendar pentru embargoul la exporturile de carburanţi pe care l-au introdus luna trecută.

Chiar dacă este unul dintre cei mai mari producători mondiali de petrol, Rusia s-a confruntat în ultimele luni cu probleme în aprovizionarea cu benzină şi motorină deoarece preţurile mai mari la export a făcut mai avantajoasă vânzarea peste hotare a producţiei pentru companiile ruseşti de rafinare.

‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

Botoşani: Circa 70 de vaci au murit, după ce ferma în care se aflau a luat foc

Aproximativ 70 de vaci au murit, după ce adăpostul...
‹ adv ›

Agricultura viitorului, ediția 2024. Evenimentul industriei de profil integrează în premieră o secțiune dedicată retailului, adresând întregul lanț alimentar

Cum merge agricultura românească în 2024? Depinde pe cine întrebi. Dacă îi întrebi pe fermierii mari, sau pe cei...

Satu Mare: Percheziţii la un punct de lucru de unde s-ar fi intoxicat sute de familii de albine

Două percheziţii domiciliare au avut loc, vineri, în judeţul Satu Mare, în cazul sutelor de familii de albine care...
‹ adv ›
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole