13.8 C
București
luni, 29 aprilie, 2024

-

‹ adv ›
HomepageȘtiri AgricoleGiurgiu: O suprafaţă de aproximativ 70 de hectare de lăstăriş a ars...

Giurgiu: O suprafaţă de aproximativ 70 de hectare de lăstăriş a ars la Joiţa, de la o ţigară aruncată la întâmplare

O suprafaţă de aproximativ 70 de hectare de vegetaţie uscată, lăstăriş, mirişte de grâu şi de porumb a ars în noaptea de marţi spre miercuri, în comuna Joiţa.

Incendiul violent s-a extins din cauza vântului puternic până la litiera unei păduri, dar şi într-o gospodărie, unde a ars o anexă pe o suprafaţă de patru sute de metri pătraţi, iar pompieri din două judeţe au acţionat timp de cinci ore pentru stingerea incendiului.

„ISU Giurgiu a fost solicitat marţi seara să intervină în localitatea Joiţa, judeţul Giurgiu, pentru stingerea unui incendiu violent de vegetaţie uscată. Fiind vorba despre o suprafaţă mare, cu multe focare, la faţa locului s-au deplasat pompierii din cadrul Detaşamentului Bolintin Deal şi Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Bucureşti-Ilfov, cu şapte autospeciale de stingere şi o cisternă. Incendiul se manifesta pe o suprafaţă de aproximativ 70 de hectare de vegetaţie uscată, lăstăriş, mirişte de grâu şi de porumb şi, din cauza vântului puternic s-a extins rapid şi a ajuns până la litiera unei păduri, dar şi într-o gospodărie, unde ardea generalizat o anexă din gospodărie pe o suprafaţă de patru sute de metri pătraţi, motiv pentru care în sprijin a sosit şi Serviciul Privat pentru Situaţii de Urgenţă al unui operator economic din zonă, cu două autospeciale”, a emis miercuri, ISU Giurgiu.

Aproximativ 70 de hectare de vegetaţie uscată, lăstăriş, mirişte de grâu şi de porumb, anexa din gospodărie pe o suprafaţă de aproximativ patru sute de metri pătraţi, dar şi bunurile depozitate în apropiere şi în interiorul acesteia au ars în urma incendiului.

Pentru stingerea incendiului pompierii au acţionat timp de cinci ore.

Cel mai probabil, incendiul s-a produs din cauza unei ţigări aruncate la întâmplare.

Menţionăm faptul că, judeţul Giurgiu se află sub o atenţionare meteorologică tip cod galben de intensificări ale vântului, cu viteze ale vântului de până la 65 de kilometri la oră.

‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

Botoşani: Circa 70 de vaci au murit, după ce ferma în care se aflau a luat foc

Aproximativ 70 de vaci au murit, după ce adăpostul...
‹ adv ›

Constanţa: Sute de oi şi tone de cereale au ars într-un incendiu la un saivan din localitatea Ostrov

Două sute de oi şi zece porci, precum şi tone de cereale şi baloţi de paie au ars într-un...

Botoşani: 30 de tone de furaje au ars într-un incendiu în localitatea Adăşeni

Aproximativ 30 de tone de furaje au fost distruse, luni seară, de un incendiu care a avut loc în...
‹ adv ›
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole