20.8 C
București
sâmbătă, 27 iulie, 2024

-

‹ adv ›
HomepageȘtiri AgricoleGiurgiu: O suprafaţă de aproximativ 70 de hectare de lăstăriş a ars...

Giurgiu: O suprafaţă de aproximativ 70 de hectare de lăstăriş a ars la Joiţa, de la o ţigară aruncată la întâmplare

O suprafaţă de aproximativ 70 de hectare de vegetaţie uscată, lăstăriş, mirişte de grâu şi de porumb a ars în noaptea de marţi spre miercuri, în comuna Joiţa.

Incendiul violent s-a extins din cauza vântului puternic până la litiera unei păduri, dar şi într-o gospodărie, unde a ars o anexă pe o suprafaţă de patru sute de metri pătraţi, iar pompieri din două judeţe au acţionat timp de cinci ore pentru stingerea incendiului.

„ISU Giurgiu a fost solicitat marţi seara să intervină în localitatea Joiţa, judeţul Giurgiu, pentru stingerea unui incendiu violent de vegetaţie uscată. Fiind vorba despre o suprafaţă mare, cu multe focare, la faţa locului s-au deplasat pompierii din cadrul Detaşamentului Bolintin Deal şi Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Bucureşti-Ilfov, cu şapte autospeciale de stingere şi o cisternă. Incendiul se manifesta pe o suprafaţă de aproximativ 70 de hectare de vegetaţie uscată, lăstăriş, mirişte de grâu şi de porumb şi, din cauza vântului puternic s-a extins rapid şi a ajuns până la litiera unei păduri, dar şi într-o gospodărie, unde ardea generalizat o anexă din gospodărie pe o suprafaţă de patru sute de metri pătraţi, motiv pentru care în sprijin a sosit şi Serviciul Privat pentru Situaţii de Urgenţă al unui operator economic din zonă, cu două autospeciale”, a emis miercuri, ISU Giurgiu.

Aproximativ 70 de hectare de vegetaţie uscată, lăstăriş, mirişte de grâu şi de porumb, anexa din gospodărie pe o suprafaţă de aproximativ patru sute de metri pătraţi, dar şi bunurile depozitate în apropiere şi în interiorul acesteia au ars în urma incendiului.

‹ adv ›

Pentru stingerea incendiului pompierii au acţionat timp de cinci ore.

Cel mai probabil, incendiul s-a produs din cauza unei ţigări aruncate la întâmplare.

Menţionăm faptul că, judeţul Giurgiu se află sub o atenţionare meteorologică tip cod galben de intensificări ale vântului, cu viteze ale vântului de până la 65 de kilometri la oră.

‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

Cluj: Incendiu la o fermă din localitatea Lita; au murit peste 600 de porci

Peste 600 de suine au murit într-un incendiu care...
‹ adv ›

Giurgiu: O suprafaţă de 50 de hectare dintr-un lan de gâu a ars la Băneasa

O suprafaţă de aproximativ 50 de hectare dintr-un lan de grâu a ars, duminică după-amiază, în comuna Băneasa, judeţul...

Dâmboviţa: 15.000 de metri pătraţi dintr-un lan de grâu au ars în localitatea Ulieşti

Aproximativ 15.000 de metri pătraţi dintr-un lan de grâu au ars miercuri în localitatea Ulieşti, a anunţat ISU Dâmboviţa. „În...
‹ adv ›
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole