12.7 C
București
marți, 9 aprilie, 2024

-

‹ adv ›
HomepageȘtiri AgricoleUcraina și Polonia convin asupra găsirii unei soluții la problema cerealelor

Ucraina și Polonia convin asupra găsirii unei soluții la problema cerealelor

Ministrul Politicii Agrare și Alimentației al Ucrainei, Mykola Solskyi, a discutat problema exportului de produse agricole ucrainene cu ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale al Poloniei, Robert Telus, cu care ar fi fost de acord să găsească o soluție la dosar care să țină cont de interesele ambelor țări, transmite serviciul de presă al ministerului ucrainean.

Discuțiile au loc după ce prim-ministrul polonez Mateusz Morawiecki a decis să înceteze furnizarea de arme Ucrainei în războiul său împotriva Rusiei, ca răspuns la escaladarea tensiunilor dintre cele două țări cu privire la importurile de cereale, care a făcut ca Polonia, Ungaria și Slovacia să extindă săptămâna aceasta interdicțiile privind importurile de cereale. Produse agricole ucrainene.

Potrivit notei Ministerului Politicii Agrare din Ucraina, Solskyi și Telus au convenit, de asemenea, să dezvolte o opțiune de cooperare pe probleme legate de export în viitorul apropiat.

În urma discuțiilor dintre cei doi miniștri, Polonia și Ucraina urmează să organizeze deja în următoarele zile o rundă de negocieri în care vor fi discutate problemele pregătite de ambele părți, partea poloneză examinând planul de export ucrainean și pregătindu-și propunerile.

Slovacia și Ucraina ajung la un acord preliminar

Declarația lui Solskyi a venit în momentul în care Ministerul Agriculturii din Slovacia a anunțat că a fost de acord să instituie un sistem de licențiere pentru importurile de grâu ucrainean, permițând ridicarea interdicției.

Solskyi a declarat miercuri (20 septembrie) că a purtat discuții productive cu Slovacia și Ungaria.

Săptămâna aceasta, Ucraina a contestat interdicțiile din trei țări printr-o acțiune la Organizația Mondială a Comerțului, îndemnând în același timp la o abordare reciproc avantajoasă și la atingerea unui compromis.

Restricțiile vor rămâne în vigoare până la lansarea noului sistem de licențiere, a declarat joi (21 septembrie) Ministerul Agriculturii din Slovacia. În schimb, Kievul va elimina Slovacia din plângerea depusă în această săptămână la OMC.

‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

Viabilitatea ochilor la vița de vie – rezistența soiurilor la iernare

Viţa de vie este o plantă termofilă cu o...
‹ adv ›

Reuters: Rusia se pregăteşte să importe benzină din Kazahstan

Rusia a cerut Kazahstanului să fie pregătit să îi furnizeze 100.000 de tone de benzină, în cazul în care...

CE aprobă reintroducerea schemei României de sprijinire a companiilor, în valoare de 2,5 miliarde de euro

Comisia Europeană a aprobat luni reintroducerea schemei României de aproximativ 2,5 miliarde de euro (12,5 miliarde de lei) pentru...
‹ adv ›
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole