17.4 C
București
sâmbătă, 15 iunie, 2024

-

‹ adv ›
HomepageȘtiri AgricoleSindicatele APIA şi Federaţia Agrostar solicită o întâlnire de urgență cu ministrul...

Sindicatele APIA şi Federaţia Agrostar solicită o întâlnire de urgență cu ministrul Agriculturii

Sindicatele din Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) şi Federaţia Agrostar, afiliate la Blocul Naţional Sindical (BNS), solicită o întâlnire de urgenţă cu ministrul Agriculturii, Florin Barbu, referitoare la măsurile fiscal-bugetare care au apărut în spaţiul public şi la blocarea proiectului de modificare a Legii unice a salarizării, înregistrat la Camera Deputaţilor.

Potrivit BNS, refuzul negocierilor ar putea declanşa diferite forme de protest pe perioadă nedeterminată începând cu 25 septembrie 2023.

„Sindicatul Naţional APIA şi Sindicatul Liber APIA Dâmboviţa, afiliate la Federaţia AGROSTAR, îşi manifestă profunda îngrijorare şi dezamăgire, atât cu privire la proiectele Ordonanţei de Urgenţă privind măsurile fiscal bugetare care au apărut în spaţiul public cât şi la blocarea proiectului de modificare al Legii unice a salarizării, înregistrat la Camera Deputaţilor cu nr. PLX 10/ 2023, prin care se solicita uniformizarea salarizării personalului din cadrul Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură, instituţie publică aflată în subordinea Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, potrivit legii speciale nr. 1/2004. În acest context, apreciem că se impun în regim de maximă urgenţă întâƒlniri şi negocieri pe calea dialogului social cu ministrul Agriculturii, Florin Ionuţ Barbu”, menţionează sindicaliştii.

În situaţia în care demersurile de negociere vor fi refuzate, sindicaliştii atrag atenţia că vor apărea dificultăţi în procesul de derulare al plăţilor, cu consecinţă iminentă a scăderii absorbţiei fondurilor europene puse la dispoziţia României întrucât vor fi nevoiţi să apeleze la diferite forme de protest pe perioadă nedeterminată începând cu data de 25 septembrie 2023.

Potrivit sursei citate, Sindicatul Pro Europa din cadrul AFIR se va alătura şi va susţine demersurile celor două sindicate aşa cum s-a stabilit prin protocolul încheiat între cele trei sindicate.

  • Citește despre ->
  • APIA
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

APIA informează încheierea Campaniei de primire a Cererilor de plată aferente anului 2024

Agenția de Plăți si Intervenție pentru Agricultură (APIA) aduce...
‹ adv ›

APIA: Plăți de peste 26 mln de lei pentru Campania 2023

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) a efectuat astăzi, 11.06.2024, plăți pentru anul de cerere 2023 în...

APIA: Plăți în sumă de 50 mln de lei pentru Campania 2023

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) informează că în perioada 04 - 05.06.2024, a efectuat plăți pentru...
‹ adv ›
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole