14.3 C
București
luni, 20 mai, 2024

-

‹ adv ›
HomepageȘtiri AgricoleMiercurea-Ciuc: Incendiu la acoperişul unui depozit de cartofi şi îngrăşământ chimic

Miercurea-Ciuc: Incendiu la acoperişul unui depozit de cartofi şi îngrăşământ chimic

Un incendiu a izbucnit miercuri la acoperişul unui depozit de cartofi şi îngrăşământ chimic din municipiul Miercurea-Ciuc, în zonă fiind degajări mari de fum, a informat Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Harghita.

Incendiul a fost localizat, peste 60 de pompieri militari şi civili intervenind pentru stingerea acestuia.

Prim adjunctul inspectorului şef al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Harghita, Ovidiu Dudu, a declarat presei că focul a cuprins o suprafaţă de peste 400 de metri pătraţi din acoperişul depozitului, intervenţia fiind una dificilă.

„Este vorba despre un incendiu produs la un depozit de cartofi şi îngrăşământ chimic. Incendiul se manifestă la acoperişul acestui depozit. Suprafaţa incendiată este cuprinsă între patru şi cinci sute de metri pătraţi. Se intervine cu trei autospeciale cu apă şi spumă, două autospeciale de intervenţie salvare de la înălţimi şi o ambulanţă B2, din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Oltul al judeţului Harghita. De asemenea, s-a solicitat în sprijin, de la serviciile voluntare pentru situaţii de urgenţă, cinci autospeciale cu apă şi spumă. Intervenţia a fost dificilă deoarece incendiul se manifesta la acoperişul acestui depozit, iar accesul către acesta a fost destul de greoi. S-a putut interveni doar prin podul clădirii, care nu a fost afectat, sau cu autospecială de intervenţie şi salvare de la înălţime”, a precizat Ovidiu Dudu.

Întrebat dacă a fost pericol de explozie, acesta a subliniat că s-au luat toate măsurile pentru a se evita o astfel de situaţie, ţinând cont că în interior se afla depozitat şi îngrăşământ.

„În interiorul depozitului era depozitat îngrăşământ, dar s-au luat toate măsurile pentru protejarea acestuia, astfel încât incendiul să nu se propage la acest îngrăşământ, să se evite o eventuală explozie”, a spus reprezentantul ISU Harghita.

La faţa locului a fost prezent şi primarul municipiului, Korodi Attila, care a afirmat, la rândul său, că îngrăşământul depozitat nu ar fi fost explozibil.

Potrivit informaţiilor furnizate de Biroul de Presă al ISU Harghita, pentru stingerea focului intervin echipaje din cadrul a două subunităţi de intervenţie, respectiv Miercurea-Ciuc şi Odorheiu Secuiesc, cu trei autospeciale de stingere, o ambulanţă SMURD, două autospeciale de intervenţie şi salvare de la înălţime, precum şi serviciile voluntare pentru situaţii de urgenţă din localităţile Ciceu, Siculeni, Sâncrăieni şi Sântimbru.

La locul intervenţiei se află şi echipaje de jandarmi şi poliţie, pentru securizarea zonei.

‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

Botoşani: Circa 70 de vaci au murit, după ce ferma în care se aflau a luat foc

Aproximativ 70 de vaci au murit, după ce adăpostul...
‹ adv ›

Constanţa: Sute de oi şi tone de cereale au ars într-un incendiu la un saivan din localitatea Ostrov

Două sute de oi şi zece porci, precum şi tone de cereale şi baloţi de paie au ars într-un...

Botoşani: 30 de tone de furaje au ars într-un incendiu în localitatea Adăşeni

Aproximativ 30 de tone de furaje au fost distruse, luni seară, de un incendiu care a avut loc în...
‹ adv ›
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole