21.5 C
București
marți, 28 mai, 2024

-

‹ adv ›
HomepageȘtiri AgricoleUcraina: Al patrulea atac în ultimele cinci zile asupra portului Izmail

Ucraina: Al patrulea atac în ultimele cinci zile asupra portului Izmail

Rusia a atacat din nou noaptea trecută cu drone infrastructura portuară din Izmail, regiunea Odesa, pe Dunăre, la graniţa cu România, au anunţat joi autorităţile locale citate de agenţia EFE, care remarcă faptul că este al patrulea atac ce vizează districtul, sectorul său agricol şi porturile dunărene din regiune, la care Ucraina a recurs după începerea invaziei militare ruseşti ca alternativă la blocarea Mării Negre.

„Este deja al patrulea atac asupra districtului Izmail în ultimele cinci zile”, a scris şeful Administraţiei Militare din regiunea Odesa, Oleg Kiper, pe contul său de Telegram.

Kiper a explicat că acest nou atac a durat trei ore şi a fost efectuat cu drone kamikaze Shahed, dezvoltate de Iran, pe care Rusia le foloseşte aproape în fiecare noapte pentru a ataca teritoriul ucrainean.

„Ca urmare a atacului de astăzi cu drone Shahed, în diverse zone au fost avariate infrastructuri civile şi portuare, un lift şi o clădire administrativă”, a precizat oficialul.

O persoană a suferit răni minore. Potrivit forţelor aeriene ucrainene, Rusia a lansat miercuri noaptea un total de 33 de drone Shahed asupra regiunilor Odesa (sud) şi Sumi (nord-est), fiind doborâte un număr de 25.

Cel puţin una dintre dronele lansate luni de Rusia împotriva Izmailului a căzut pe teritoriul României, ţară membră a NATO, aminteşte EFE.

La jumătatea lunii iulie, Rusia a pus capăt acordului prin care se angaja timp de un an să permită exportul cerealelor Kievului prin trei porturi ucrainene de la Marea Neagră, toate situate în regiunea Odesa.

De atunci, a atacat continuu infrastructura agricolă şi portuară din regiune, atât porturile de la Marea Neagră, cât şi cele de la Dunăre. 

‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

Reuters: Exporturile de cereale ale Ucrainei sunt în scădere

Exporturile de cereale ale Ucrainei de la începutul sezonului...
‹ adv ›

Reuters: Ucraina intenţionează să importe o cantitate record de energie electrică

Importurile de electricitate ale Ucrainei din cinci ţări europene, printre care se numără şi România, ar urma să atingă...

Reuters: Exporturile de cereale ale Ucrainei sunt în scădere

Exporturile de cereale ale Ucrainei de la începutul sezonului 2023/2024 şi până în prezent au ajuns la 42,91 milioane...
‹ adv ›
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole