22.1 C
București
marți, 1 iulie, 2025
IT
MD

-

HomepageAdvRaport DJI Agriculture: Numărul global de drone agricole a depășit 200.000 de...

Raport DJI Agriculture: Numărul global de drone agricole a depășit 200.000 de unități în peste 100 de țări

Într-o eră a progresului tehnologic rapid, DJI Agriculture este una dintre companiile aflate fruntea inovației agricole, revoluționând practicile agricole prin integrarea tehnologiei dronelor. Recenta lansare a Raportului DJI Agriculture Drone Insight 2022/23 oferă o imagine de ansamblu asupra progresului remarcabil înregistrat în sectorul agricol și a tendințelor promițătoare care remodelează peisajul agricol global.

Yuan Zhang, directorul de vânzări globale DJI Agriculture:

„DJI Agriculture se străduiește să îmbunătățească eficiența managementului terenurilor agricole prin soluții agricole digitale bazate pe drone agricole inteligente, în mod sustenabil. Noul raport este un testament al succesului acestei viziuni, evidențiind adoptarea dronelor agricole și a practicilor agricole inteligente ca instrumente pentru creșterea producției de alimente într-un mod științific, durabil și prietenos cu mediul”.

De la înființare, acum mai bine de un deceniu, DJI Agriculture a cunoscut o creștere exponențială, extinzându-și influența pe șase continente și ajungând în peste 100 de țări și regiuni.

Raportul dezvăluie statistici impresionante: până la sfârșitul anului 2022, numărul de drone agricole DJI a depășit 200.000 de unități la nivel mondial, acoperind o suprafață operațională cumulată de peste 200 de milioane de hectare. Aceste cifre subliniază beneficiile tangibile pe care le aduce tehnologia aeriană milioanelor de practicieni agricoli din întreaga lume.

Influența DJI Agriculture se extinde dincolo de hardware-ul propriu-zis. Prin inițiative de formare în zbor, compania a format peste 150.000 de piloți de drone agricole și 2.500 de profesori, cultivând creșterea antreprenorilor tineri dedicați promovării științei și tehnologiei în agricultură.

Acest accent pe educație și dezvoltare de competențe subliniază angajamentul DJI Agriculture de a construi o forță de muncă cu cunoștințe pentru a propulsa sectorul.

Guvernele din întreaga lume recunosc potențialul transformator al dronelor agricole. Raportul subliniază faptul că guvernele revizuiesc cadrele de reglementare pe măsură ce fermierii îmbrățișează tehnologia dronelor pentru a o integra.

Propuneri notabile de revizuire a reglementărilor au apărut în Europa, America de Nord, Brazilia și China, unde mai multe modele de drone agricole DJI au primit certificarea de navigabilitate aeriană de la Administrația Aviației Civile din China (CAAC).

Raportul evidențiază dedicarea DJI Agriculture la testări și cercetări riguroase. O gamă de teste comprehensive, inclusiv teste de dimensiune a picăturilor și erbicid, au fost efectuate de întreaga serie de drone agricole DJI Agras. Aceste teste asigură siguranța, eficacitatea și responsabilitatea tehnologiilor utilizate.

Integrarea tehnologiei dronelor a dus la practici agricole inovatoare care îmbunătățesc randamentele, reduc impactul asupra mediului și optimizează alocarea resurselor. Exemple includ utilizarea dronelor pentru controlul dăunătorilor și bolilor în Maldive, integrarea cu tehnicile tradiționale de viticultură și practici agricole inovatoare pentru a îmbunătăți randamentele de cartofi și orez.

Recunoscând necesitatea unor orientări standardizate, DJI Agriculture contribuie activ la discuțiile privind cele mai bune practici pentru utilizarea dronelor agricole. Raportul subliniază importanța formării, îmbunătățirii tehnologiei, specificațiilor de utilizare a produselor și a orientărilor de operare sigură.

Pentru a facilita transferul de cunoștințe, DJI a înființat ACADEMIA DJI și a desfășurat cursuri de formare în drone agricole în mai multe țări, cu accent pe maximizarea producției agricole prin inteligență, eficiență, eficacitate și siguranță.

În angajamentul său de a împărtăși inovațiile sale, DJI Agriculture va prezenta gama sa de drone agricole și soluții agricole inteligente la AGRITECHNICA 2023. Evenimentul, programat în perioada 12-18 noiembrie, oferă o platformă pentru profesioniștii din industrie pentru a analiza impactul tehnologiei dronelor asupra agriculturii moderne.

Sergiu Jaman
Sergiu Jaman
Consultant AgTech

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

TehAgroFest 2025 – 3 zile de inovație agricolă în câmp, aproape de Chișinău

În perioada 31 iulie – 2 august 2025, la doar...

Programul de asigurare pentru hibrizii de rapiță Dekalb se extinde și în 2025

Rapița este și va rămâne una dintre cele mai importante culturi din România. Pe lângă importanța ei în cadrul...

Corteva Agriscience onorează generațiile de fermieri români în noua serie video „ADN de Fermier”

Corteva Agriscience, compania internațională de știință și tehnologie agricolă, anunță lansarea seriei video „ADN de Fermier”. Episoadele vor fi...

MagicTrap: Revoluția digitală în monitorizarea dăunătorilor

Bayer România anunță lansarea MagicTrap, o inovație tehnologică ce transformă monitorizarea tradițională a dăunătorilor într-un proces digital, precis și...
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole