11.2 C
București
sâmbătă, 4 mai, 2024

-

‹ adv ›
HomepageȘtiri AgricoleTârgul Naţional al Mierii debutează vineri pe platforma apicolă Băneasa

Târgul Naţional al Mierii debutează vineri pe platforma apicolă Băneasa

Bucureştenii sunt aşteptaţi, de vineri până duminică, la Târgul Naţional al Mierii, un nou eveniment dedicat consumatorilor de produse apicole, organizat de Asociaţia Crescătorilor de Albine din România (ACA) pe platforma apicolă din Băneasa.

„Târgul Naţional al Mierii – ediţia de toamnă – ce se va desfăşura în acest an în perioada 1 – 3 Septembrie 2023 reprezintă cel mai important eveniment de profil din Capitală şi este deja un eveniment tradiţional care se bucură de o foarte bună participare atât din partea iubitorilor de produse apicole cât şi din partea apicultorilor, fie ei participanţi sau expozanţi, a procesatorilor din domeniul apicol precum şi a reprezentanţilor din cadrul asociaţiilor apicole. Prin organizarea acestui târg ne dorim ca de fiecare dată să creştem cât mai mult interesul pentru albină, apicultură şi produse ale stupului, dată fiind importanţa acestui sector pentru agricultură, mediu, sănătate şi o alimentaţie echilibrată”, susţin reprezentanţii ACA.

Apicultorii români au solicitat recent autorităţilor acordarea unui ajutor de minimis de 15-20 de euro pe familia de albine pentru compensarea pierderilor, având în vedere că fenomenele meteo extreme au afectat mai mult de jumătate din producţia de miere, iar lipsa resurselor financiare, scăderea consumului şi importurile masive de miere au generat probleme grave în sector.

Potrivit datelor statistice, consumul autohton de miere este estimat la 550 de grame pe locuitor, România situându-se la coada clasamentului european cu un consum de 3-4 ori mai mic faţă cele două kilograme consumate în Germania sau 1,5 kilograme în Olanda şi Belgia. Românii consumă în fiecare zi 70 de grame de zahăr şi doar 3 grame de miere.

În anii trecuţi, producţia de miere a României era, în medie, de 22.000 de tone de miere anual, ţara noastră clasându-se pe locul patru în Europa.

În prezent, la nivel naţional există 2,35 milioane de familii de albine şi sunt înregistraţi peste 35.000 – 37.000 de apicultori, în jur de 50% fiind membrii ACA, care deţin peste 60% din efectivele de albine.

‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

Ziua Fructelor în Republica Moldova – start înregistrare expozanți

Asociația Moldova Fruct din Republica Moldova și Proiectul USAID Competitivitate și Reziliență...
‹ adv ›

Târgul de Florii – Eveniment de promovare a produselor autohtone din zona montană

Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR) și Cooperativa Caprirom Sud-Muntenia în parteneriat cu Agenția Națională a Zonei Montane (ANZM)...

EuroGrain Exchange 2024 – semănând parteneriate, recoltând oportunități nelimitate

Cea de-a doua ediție a EuroGrain Exchange, găzduită săptămâna trecută la Hotelul Radisson Blu din București, a fost o...
‹ adv ›
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole