11.8 C
București
luni, 29 aprilie, 2024

-

‹ adv ›
HomepageArticoleFermierul Alex Harrell a stabilit un nou record mondial la recolta de...

Fermierul Alex Harrell a stabilit un nou record mondial la recolta de soia

Noul record mondial la soia depășește producția lui Randy Dowdy din 2019 cu mai mult de 15 bushels. Alex Harrell a stabilit un nou record mondial în 2023 pentru producția de soia cu o recoltă de 206.7997 bushels pe acru (13,89 tone/ha) la ferma sa din Smithville, Georgia, SUA.

  • 1 acru = 4.047 m²
  • 1 bushel = 0,0272 tone.

Producătorul, în vârstă de 33 de ani, are în gestiune aproximativ 3 000 de acri (1214 hectare) pe care cultivă grâu, soia, porumb și pepeni verzi împreună cu tatăl său, Rodney, în Lee și Sumter.

Dewey Lee, fost agronom la Universitatea din Georgia timp de 35 de ani, îl descrie pe Harrell ca fiind un gânditor neconvențional. Deschis la diferite culturi și idei și cu o dorință de a învăța, tânărului fermier îi place să se provoace pe sine și pe ceilalți din jurul său, spune Lee.

În cazul lui Randy Dowdy – care deținea recordul anterior de 190 bushels pe acru, nimeni nu asocia randamente ridicate de soia cu Georgia. Realizările lui Dowdy l-au ajutat pe Harrell să creadă că provocările solurilor nisipoase, cu materie organică scăzută din sud pot fi depășite.

„El mi-a oferit ceva de urmărit”.

Harrell a colaborat cu Dowdy și alți fermieri care au stabilit recorduri prin Programul Total Acre și dă credit grupului pentru multe dintre lecțiile pe care le-a învățat. Cultura a fost irigată, iar suprafața de pe care s-a recoltat cultura pentru concurs a fost de 2,5 acri. Potrivit informațiilor, varietatea cultivată este AG48X9.

FOTO: Alex Harrell

În 2022, câmpul a fost cultivat cu porumb, iar peste iarna 2022-23 a fost protejat cu un amestec de culturi de acoperire cereale din ovăz, secară și triticale.

„Am lucrat solul în benzi în culturile de acoperire și am plantat la o densitate de 85 000. Înainte de semănat, am aplicat var cu doză variabilă, împreună cu gips pentru a crește nivelul de calciu. Cu toate acestea, am administrat și gunoi de păsări – un îngrășământ aplicat de obicei la porumb în fermă”.

Richard Roth, agronom pentru cereale și soia la Universitatea din Georgia, este responsabil pentru administrarea concursului de producție de soia al statului. El a confirmat pentru DTN că recolta lui Harrell, înscrisă în concurs, a fost martorizată personal de Collins, coordonatorul extensiei pentru comitatul Lee. Recolta a fost cântărită pe cântare certificate, iar trei teste au arătat în medie un conținut de umiditate de 14%.

‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

ANM: Valori termice mai ridicate decât cele specifice până pe 6 mai

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM), a emis pentru perioada...
‹ adv ›

AgroMeteo: Seceta pedologică se menţine pe suprafeţe agricole extinse din Moldova, Dobrogea şi Oltenia

Secetă pedologică moderată şi puternică se înregistrează în cultura grâului de toamnă pe suprafeţe extinse din Moldova, Dobrogea şi...

Guvernul francez anunţă noi măsuri pentru a rezolva criza din sectorul agricol

Guvernul francez a dat sâmbătă publicităţii o serie de măsuri suplimentare în favoarea agricultorilor, în speranţa că va încheia...
‹ adv ›
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole