20.8 C
București
luni, 29 aprilie, 2024

-

HomepageAdv„Tehnologiile fără granițe în viticultură” au adunat la Moșia Panciu zeci de...

„Tehnologiile fără granițe în viticultură” au adunat la Moșia Panciu zeci de viticultori din România și Moldova

O nouă ediție a proiectului „Tehnologii fără granițe în viticultură” a adunat la un loc, la Moșia Panciu – cramă tânără din Vrancea, viticultori, vinificatori și specialiști de pe ambele maluri ale Prutului.

Cu o orientare către business și inovație, evenimentul organizat pentru al doilea an consecutiv de Corteva Agriscience, a avut ca obiectiv principal explorarea celor mai noi tehnologii și tendințe în viticultură.

„Într-o industrie în constantă evoluție, precum cea a viticulturii și vinului, a fi la curent cu ultimele tendințe și tehnologii este esențial pentru succes pe termen lung. Corteva vine cu soluții adaptate și eficiente pentru fermieri, iar, pe lângă acestea, prin intermediul acestui eveniment creăm condițiile necesare pentru a asigura tranzitul eficient de cunoștințe și bune practici tuturor viticultorilor pasionați de acestea”, au menționat în debutul evenimentul reprezentanții Corteva Agriscience.

Crama Moșia Panciu nu a fost aleasă în zadar, fiind una dintre cramele orientate spre dezvoltare, care planifică să cucerească atât sectorul HoReCa, cât și este antrenată în identificarea oportunităților de export a vinului românesc.

Printre specialiștii în viticultură participanți nu au putut să nu să se numere – Sergiu Tutovan și Dmitri Mihov, care au relatat mai multe despre „Noi tendințe în producerea strugurilor de vin și de masă”.

Cu o abordare practică și tehnică, cei doi experți au discutat provocările actuale ale industriei și soluțiile emergente, oferind participanților insight-uri valoroase pentru dezvoltarea afacerilor lor.

Iar dacă să vorbim de filosofia vinului, cu o bogată experiență în spate, Cătălin Păduraru, președintele VINARIUM, a fost cel care a adus în prim-plan evaluarea senzorială a vinului.

O privire detaliată asupra modului în care produsele performante pot fi utilizate pentru a crește randamentele și calitatea strugurilor a fost oferită de către specialiștii Corteva.

Printre produsele recomandate pentru obținerea strugurilor de calitate s-au numărat:

Talendo® Extra – fungicid eficient în combaterea făinării la vița de vie, ce, aplicat în momentul optim, este eficient și în prevenirea bolilor cum ar fi antracnoza, putregaiul negru și excorioza.

Karathane™ Gold 350 EC, destinat prevenirii și combaterii fainării la viță de vie, vine să ofere un plus de siguranță în controlul făinării la vița de vie.

Pentru controlul manei, sunt recomandate includerea în programul de combatere a produselor Zorvec™ Zelavin® Bria care, testat în diferite țări, a demonstrat un control excepțional la mana viței de vie comparativ cu produsele existente în acest moment pe piață și ZorvecTM  Vinabel® – o altă opțiune pentru controlul eficient al manei, cu un mod de acțiune biochimic nou asupra celulei patogenului, ce nu permite rezistența încrucișată cu fungicidele existente. 

În controlul dăunătorilor, insecticidul biologic Laser™ 240 SC, omologat pentru controlul eudemisului viței de vie (Lobesia botrana), este unul dintre produsele universale de nelipsit, ce poate asigura suplimentar și controlul altor dăunători, cum ar fi alte specii de molii, cotarul, tripșii sau cicadele.

Luminița Crivoi
Luminița Crivoi
Expert în agricultură

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

Un nou CEO BASF: Martin Brudermüller este înlocuit de Markus Kamieth

La încheierea Adunării Anuale a Acţionarilor 2024 din cursul...

Alertă dezvoltare boli la cerealele păioase

Senzorii instalați pe stațiile meteo au detectat un nivel de infecție de 70% până la 100%, cu Septoria tritici (grâu), Rhynchosporium secalis (orz)...

Tractorul MF 9S, prezentat în premieră de Sigma CVM fermierilor din România

Ce ne puteți spune despre participarea Sigma CVM România la târgul Agraria din acest an?  „Participarea Sigma CVM România la...

Județul Timiș – unul dintre cele mai puternice hub-uri agricole regionale

Vestul ţării câștigă tot mai mult teren în planurile de investiții, iar județul Timiș este unul dintre orașele cheie...
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole