13 C
București
miercuri, 24 aprilie, 2024

-

HomepageAdvKWS, Titan Machinery și Nufarm România organizează evenimentul FutureON

KWS, Titan Machinery și Nufarm România organizează evenimentul FutureON

Companiile KWS, Titan Machinery & Nufarm România organizează pe data de 23 august 2023, la ora 16.00, în localitatea Modelu, județul Călarași, evenimentul FutureON, dedicat inovației în agricultură, la care invită să participe toți fermierii dornici de inovație.

„Suntem bucuroși să vă prezentăm cele mai noi produse, tehnologii și soluții, adaptate cerințelor pietei atât la nivel local, dar și tinând cont de tendințele la nivel global în ceea ce privește dezvoltarea unei agriculturii sustenabile”, a declarat Viorel Drăgușin, Director Național de Vânzări KWS Seminte. 

Agricultura de azi nu se mai măsoară în hectare, ci în rentabilitate pe hectar. În acest sens, a gândi și a acționa antreprenorial este absolut necesar pentru cei implicați în fermă. 

Trebuie spus că o agricultură de succes are la bază rotația culturilor (asolamentul). Desigur, este foarte importantă diversitatea culturilor implicate, dar și mai importantă este succesiunea acestora, astfel încât activitatea agricolă să nu conducă la o oboseală a solului, ci dimpotrivă, să elibereze sinergiile existente, precum îmbogățirea solului în nutrienți, refacerea structurii solului, scăderea presiunii de boli, dăunători și buruieni.

„Pentru compania KWS acest fapt se traduce prin a oferii nu doar varietăți cu potențial excepțional de producție, ci și la o poziționare corectă a acestora, bazată pe particularitățile unei game vaste ale numeroaselor specii, care să conducă la producțiile scontate de fiecare dintre fermieri”, a subliniat Tomel Petrache, Product Manager KWS Semințe. 

Conceptul cross-crop  dezvoltat de compania KWS, la acest fapt face referire. La înlănțuirea acestor elemente, într-un mod unic, care să conducă către o agricultură sustenabilă. Cross-crop este o propunere de parteneriat de durată, pe termen mediu și lung,  între fermier și compania noastră, bazat pe experiența fermierului și pe cea a KWS, care datează generații.

Cross-crop reprezintă, totodată, o soluție actuală, modernă, în conformitate deplină cu legislația europeană privind bunele practici agricole”, a mai adăugat Viorel Drăgușin, Director Național de Vânzări KWS Seminte. 

Valoarea genetică este desigur obligată a fi augmentată de o serie de servicii agrotehnice și digitale pe care compania KWS le-a introdus și le actualizează continuu în platforma MyKWS.

În contextul încălzirii globale, cu schimbări climatice majore, agricultura cunoaște actualmente una dintre cele mai mari provocări pe care le-a întâmpinat vreodată. Cu o populație mereu în creștere, agricultura devine un sector cu o responsabilitate imensă pentru siguranța și securitatea alimentară.

Ca urmare, creșterea randamentelor pe unitatea de suprafață devine un deziderat obligatoriu atât pentru fermier, cât și pentru cercetarea agricolă. De aici, asocierea cu doi mari jucători din sectorul agricol, Titan Machinery și Nufarm România, a venit ca o necesitate la provocările climatice actuale și nu numai. Mai multe detalii: www.kws.ro.

Titan Machinery România, unul dintre cei mai importanți importatori și distribuitori de echipamente agricole și de construcții la nivel mondial, importă, dezvoltă și oferă tehnologii avansate, precum echipamente de ghidare și poziționare ce utilizează tehnologia RTK+, compatibile cu o gamă variată de utilaje agricole, de construcții sau din alte industrii.

„Titan Machinery România este distribuitor exclusiv pe piața din România al utilajelor agricole CASE IH  și VADERSTAD și al utilajelor de construcții CASE Construction, echipamente de talie mondială, secondate de cel mai înalt nivel de service şi piese de schimb”, a precizat Răzvan Tomescu – Director Marketing Titan Machinery. 

De asemenea, compania oferă soluții complete, inclusiv servicii de administrare a flotei de utilaje, prin sisteme extrem de avansate ale partenerilor noștri, cum ar fi de exemplu – sisteme de tip Case IH AFS Connect, soluții de ghidare automată sau manuală prin sistemul marcă proprie T-LINE Pro Track, sau tehnologii avansate de analiză a solului și de aplicare a ratei variabile.

Departamentul „Agricultura de Precizie” al Titan Machinery România are un aport substanțial la expansiunea sistemelor de precizie de care beneficiaza agricultura românească. Impactul pozitiv pe care îl au proiectele companiei americane pentru agricultorii din România, dar și optimizarea permanentă a soluțiilor deja oferite, contribuie la dezvoltarea unei agriculturi moderne, sustenabile și pentru tot mai mulți fermieri care nu își mai doresc sau nu își permit costuri inutile, indispensabile.

Titan Machinery România oferă clienților soluții de echipamente grele de clasă mondială, piese de schimb de origine și servicii de asistență și mentenanță. Titan Machinery România operează pe piața internă printr-o rețea de paisprezece puncte de lucru, care au rolul de a acoperi eficient toată suprafața țării. Mai multe detalii: www.titanmachinery.ro.

Nufarm România este un important jucător pe piața de protecție a plantelor ce s-a axat pe furnizarea unei game largi de produse de cea mai bună calitate pentru fermieri.

„În conformitate cu Pactul Verde European, ce prevede ca până în 2030 să reducem utilizarea de produse chimice de protecția plantelor cu 50% și a îngrășămintelor chimice 20% – ne-am pregătit din timp pentru aceste schimbări și am alocat o treime din bugetul de dezvoltare pentru produsele bio. Sub umbrela NUBIO dorim să avem toate produsele pe care urmează să le aducem pe piață în acest segment foarte important.

În acest moment, compania comercializează trei produse din gama NUBIO – Bactospeine DF, un insecticid biologic ce conține Bacillus thuringiensis și două fungicide pe bază de cupru: Champ 77 WG și Cuproxat flowable.

„Consider că produsele biologice de protecție sunt o soluție foarte bună pentru managementul integrat al bolilor și dăunătorilor și o soluție esențială, de neînlocuit pentru tratamente efectuate înainte de recoltare”, a afirmat Vladimir Cojuhari – Marketing Manager Nufarm România.

Pentru Nufarm, inovația și tehnologia stau la baza tuturor acțiunilor companiei. Strategia mizează pe parteneriate de încredere și își dorește ca produse precum insecticidul sistemic Carnadine, erbicidele Saracen Delta, Saracen Max și Fusilade Forte, dar și fungicidul Orius 25 EW să fie utilizate de toți fermierii care îsi doresc culturi profitabile.

În România, echipa Nufarm este orientată către succesul fermierilor în ceea ce privește sănătatea culturilor și maximizarea producției acestora. Pe site-ul www.nufarm.ro veți găsi portofoliul complet de produse.

  • Citește despre ->
  • KWS
Luminița Crivoi
Luminița Crivoi
Expert în agricultură

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

Județul Timiș – unul dintre cele mai puternice hub-uri agricole regionale

Vestul ţării câștigă tot mai mult teren în planurile...

OMV Petrom va testa la Petrobrazi o instalaţie inovatoare pentru captarea şi utilizarea carbonului

OMV Petrom va testa la Petrobrazi o instalaţie inovatoare pentru captarea şi utilizarea carbonului, o iniţiativă parte din proiectul...

CEC Bank continuă să finanţeze agricultorii prin programul guvernamental Rural Plus

CEC Bank finanţează agricultorii români şi în anul 2024 prin Rural Plus, componentă a programului guvernamental IMM Plus, acordând...

Carinata – o cultură excepțională pentru biomasă, disponibilă din toamnă fermierilor din România

În contextul noilor obiective UE, necesității extinderii varietății de culturi incluse în asolament, dar și avantajelor oferite de acoperirea...
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole