31.4 C
București
marți, 18 iunie, 2024

-

HomepageAdvFOTO. Premieră KWS: Platforma FutureON, semănată în cerc, pentru 5 culturi: floarea...

FOTO. Premieră KWS: Platforma FutureON, semănată în cerc, pentru 5 culturi: floarea soarelui, porumb, soia, sorg și sfeclă furajeră

Pe data de 1 august 2023, localitatea Prundu, din județul Giurgiu, a fost gazda unui eveniment semnificativ care a adunat actori importanți din domeniul agrobusinessului. Companiile KWS, Michelin și Titan Machinery au invitat participanți la evenimentul FutureON, dedicat inovației în agricultură.

„Suntem bucuroși să vă prezentăm, în premieră, un eveniment unic din piața de Agribusiness din România, platforma FutureON, semănată în cerc, pentru 5 culturi: floarea soarelui, porumb, soia, sorg și sfecla furajeră. Scopul principal al acestui eveniment este creșterea productivității, prin cele mai inovatoare soluții și tehnologii oferite de către cei 3 parteneri principali: KWS Semințe, Michelin și Titan Machinery”, a declarat Viorel Drăgușin, director național de vânzări KWS Seminte.

Evenimentul a subliniat în mod categoric importanța gândirii și acțiunii antreprenoriale pentru cei implicați în agricultură, subliniind necesitatea abordării rentabilității pe hectar, nu doar pe suprafața totală.

Tomel Petrache, product manager KWS Seminte: „Agricultura de azi nu se mai măsoară în hectare ci în rentabilitate pe hectar. În acest sens, a gândi și a acționa antreprenorial este absolut necesar pentru cei implicați în fermă. Trebuie spus că, o agricultură de succes are la bază rotația culturilor (asolamentul). Desigur este foarte importantă diversitatea culturilor implicate, dar și mai importantă este succesiunea acestora, astfel încât activitatea agricolă să nu conducă la o oboseală a solului, ci dimpotrivă, să elibereze sinergiile existente, precum îmbogățirea solului în nutrienți, refacerea structurii solului, scăderea presiunii de boli, dăunători și buruieni”.

„Pentru compania KWS acest fapt se traduce prin a oferii nu doar varietăți cu potențial excepțional de producție, ci și la o poziționare corectă a acestora, bazată pe particularitățile unei game vaste ale numeroaselor specii, care să conducă la producțiile scontate de fiecare dintre fermieri”, a mai subliniat Tomel Petrache.

De asemenea, Viorel Drăgușin a prezentat conceptul de cross-crop, dezvoltat de compania KWS, care se referă la înțelegerea reciprocă și la parteneriatul pe termen lung între fermier și companie.

„Conceptul cross-crop dezvoltat de compania KWS, la acest fapt face referire. La înlănțuirea acestor elemente, într-un mod unic, care să conducă către o agricultură sustenabilă. Cross-crop este o propunere de parteneriat de durată, pe termen mediu și lung, între fermier și compania noastră, bazat pe experiența fermierului și pe cea a KWS, care datează de generații. Cross-crop reprezintă totodată o soluție actuală, modernă, în conformitate deplină cu legislația europeană privind bunele practici agricole”, a mai adăugat Viorel Drăgușin, director național de vânzări KWS Seminte.

Pentru a crește valoarea genetică a semințelor, KWS a introdus și actualizează continuu o serie de servicii agrotehnice și digitale prin platforma MyKWS. În cadrul discuțiilor despre încălzirea globală și schimbările climatice, a fost evidențiată responsabilitatea imensă a agriculturii pentru siguranța și securitatea alimentară.

În contextul provocărilor climatice actuale, colaborarea dintre KWS, Titan Machinery și Michelin a fost prezentată ca o strategie esențială pentru a răspunde responsabilității imense pe care sectorul agricol o are în asigurarea securității alimentare.

Pentru mai multe detalii despre eveniment și activitățile companiilor implicate, vă invităm să accesați site-ul www.kws.ro.

  • Citește despre ->
  • KWS
KWS
KWShttps://www.kws.com/ro
Grupul KWS este o companie de renume, specializată în genetică și producție de semințe pentru: porumb, rapiță, floarea soarelui, sfeclă de zahăr, cereale și alte culturi.

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

OMV Petrom lansează un amplu program de investiţii şi modernizare pe platforma Petrobrazi

OMV Petrom lansează un amplu program de investiţii şi...

Grup Şerban Holding a raportat un profit net de 4,5 mil. lei în primele trei luni din 2024

Grup Şerban Holding (simbol bursier GSH), cel mai mare business antreprenorial din agricultură listat la Bursa de Valori Bucureşti,...

Lansarea AgroBayer: alături de agricultură prin inovație digitală

Într-o lume în care tehnologia evoluează rapid, Bayer lansează AgroBayer, o platformă digitală inovatoare, concepută pentru a răspunde nevoilor...

Compania FirstFarms A/S a lansat un amplu sistem de irigații în România ce acoperă 1.300 ha

Danezii de la FirstFarms A/S, cu exploatații de 6.400 de hectare de teren în România, au dat în folosință...
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole