17.9 C
București
sâmbătă, 25 mai, 2024

-

‹ adv ›
HomepageȘtiri AgricoleINS: Unităţile procesatoare au colectat cu 13,2% mai mult lapte de vacă,...

INS: Unităţile procesatoare au colectat cu 13,2% mai mult lapte de vacă, în primele cinci luni

Unităţile procesatoare din România au colectat, în primele cinci luni, o cantitate de 512.744 tone de lapte de vacă, în creştere cu 13,2% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, relevă datele publicate, vineri, de Institutul Naţional de Statistică (INS).

Creşterea cea mai mare de producţie a fost înregistrată la brânzeturi (+1,6%) în timp ce producţia de lapte acidulat (iaurt, iaurt de băut, lapte bătut şi alte produse lactate similare) a avut cea mai mare scădere (-9,4%).

Cantitatea de lapte brut importată de către unităţile procesatoare a scăzut cu 38,3% în perioada 1 ianuarie – 31 mai 2023 faţă de perioada 1 ianuarie – 31 mai 2022.

În luna mai 2023 comparativ cu luna precedentă, cantitatea de lapte de vacă colectată de unităţile procesatoare a crescut cu 16,7%. Producţia de lapte acidulat (iaurt, iaurt de băut, lapte bătut şi alte produse lactate similare) a înregistrat cea mai mare creştere (+29,5%).

Cantitatea de lapte brut importată de către unităţile procesatoare a scăzut în luna mai 2023 faţă de luna precedentă cu 1,9%.

Faţă de luna corespunzătoare din anul precedent, în luna mai 2023 cantitatea de lapte de vacă colectată de unităţile procesatoare a crescut cu 12,7%. Cea mai mare creştere a producţiei s-a înregistrat la unt (+29,2%).

Producţia de lapte acidulat (iaurt, iaurt de băut, lapte bătut şi alte produse lactate similare) a scăzut cu 5,5%. Cantitatea de lapte brut importată de către unităţile procesatoare a scăzut în luna mai 2023 cu 35,7% faţă de luna corespunzătoare din anul precedent. 

  • Citește despre ->
  • INS
‹ adv ›

1 COMENTARIU

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

‹ adv ›

INS: Efectivele de bovine, porcine, ovine şi caprine, în scădere în România, în 2023

Efectivele de bovine, porcine, ovine şi caprine au fost în scădere în România, în 2023, faţă de anul anterior,...

INS: Producţia de carne a României, în creştere în luna martie

Producţia de carne a României a urcat în luna martie 2024 la toate speciile de animale şi păsări în...
‹ adv ›
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole